Kayseri'de, 13 yaşındaki T.Ş., arkadaşı Hürkan Samet Durmaz'ı (12) inşaatta bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin sebebini açıklayan T.Ş., polise verdiği ifadesinde, "Mavi Bebek" adlı bir bilgisayar oyunundan etkilendiğini itiraf etti. Olayın detaylarına göre, T.Ş.'nin cinayeti işleme sebebini oyunun etkisiyle gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Kayseri'de 13 yaşındaki bir çocuğun, 12 yaşındaki arkadaşını bıçaklayarak öldürmesi toplumda şok etkisi yaratmıştı. İddiaya göre, T.Ş. isimli 13 yaşındaki çocuk, polise verdiği ilk ifadesinde bir bilgisayar oyunundan etkilenerek cinayeti işlediğini söyledi. Oyunun adının "Mavi Bebek" olduğu iddia edilirken, uzmanlar bu tür oyunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve aileleri uyarıyor.

Şüpheli, İfadesinde Tüm Detaylarıyla Anlattı

Olayın detaylarına göre, T.Ş.'nin ifadesine göre, "Mavi Bebek" isimli oyunun etkisi altında kalarak arkadaşını bıçaklamıştı. Uzmanlar, çocukların oyunlardan etkilenmesinin, gerçek ile sanal arasındaki sınırların bulanıklaşmasına neden olabileceğini belirtiyor. Bu tür oyunların içerdiği şiddet unsurlarının, çocukların duygusal ve zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu trajik olay, aynı zamanda ailelere çocuklarının oyun seçimleri konusunda daha dikkatli olmaları ve içerikleri konusunda bilinçlenmeleri gerektiği mesajını veriyor. Oyunların yaş gruplarına uygun olup olmadığını kontrol etmek, çocuklarına uygun oyunları seçmek ve oyun sürelerini sınırlamak, ailelerin çocuklarını potansiyel risklerden koruma konusunda önemli adımlar olarak öne çıkıyor. Bu olay aynı zamanda toplumda bilinçli bir şekilde sanal dünyanın etkisi altında büyüyen çocuklara karşı daha fazla eğitim ve farkındalık gerekliliğini ortaya koyuyor.

‘Mavi Bebek’ Cinayetin Nedeni mi?

T.Ş.'nin, bir arkadaşını öldürmesi gerektiğini ve bunu gerçekleştirdiğini söylediği iddia ediliyor. İddialara göre, T.Ş. bu olayı "Mavi Bebek" adlı bir oyun içerisinde gerçekleştirmiş. Olayın içeriği araştırılıyor. Buna benzer olaylar zaman zaman yaşanmakta ve gündeme gelmektedir. Bu konuda uzmanlar özellikle aileleri dikkatli olmaları konusunda uyarmaktadır.

Oyunun Amacı Gençleri Korkutmak!

Üniversitenin İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Milliyet'e yaptığı açıklamada, 2022 yılında piyasaya sürülen bu oyun hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Mavi Bebek, oyun görünümlü intihar tuzağıdır. YouTube’da yayınlanan bir videoda yer alan, ürkütücü bir yüze sahip bir bebek. Videonun, kullanıcıları intihara sürüklediği ifade edilmiştir. Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve çocuğa belli talimatlar veriliyor.

Kayseri Melikgazi'de Vahşet: Başı Ezilerek Öldürülen Kadını Kim Öldürdü? Kayseri Melikgazi'de Vahşet: Başı Ezilerek Öldürülen Kadını Kim Öldürdü?

Akıllı telefonlara casus bir yazılım da yükleyerek kişisel bilgileri söyleyerek korkutuyor. Jonathan Galindo adlı karakter, gençleri ve çocukları oyununa çekmek amacıyla özel mesajlar gönderiyor. Oyun teklifini kabul edenlere yerine getirilmeleri zorunlu olan görevler veriliyor. Görevlerin yapılmaması durumunda Galindo oyuncuları kişisel verilerini sızdırmakla tehdit ediyor. Gençler de oyundan çıkamıyorlar.”