Yapılan yeni düzenleme ile sigorta başlangıcı 7 yıl öne çekiliyor ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamına alınacak olanlar için erken emeklilik hakkı tanınacak. Bu sayede binlerce kişi bu haklardan yararlanabilecek. Bu konuda SGK kurumunun yaptığı açıklamaları takip etmeniz yeterli olacaktır.

1999 Sonrası Sigorta Başlangıcı Olanları Kapsıyor

Bu yeni düzenleme özellikle 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanları kapsıyor. İlk etapta 1 milyon vatandaşın yararlanması beklenen bu düzenleme sayesinde sadece 10 yıl prim ödeyenler emekli olma hakkı elde edecek. Ancak erken emeklilik için en az 10 yıl prim ödemiş olmak gerekecek. Bununla birlikte, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi ve SSK'ya bağlı olarak çalışma şartları da aranan kriterler arasında yer alacak. Bu şartları taşıyorsanız sizde başvuru yapabilir ve verilen haklardan yararlanabilirsiniz.

Bağ-Kurlular Da 7200 Gün Primle Emekli Olma İmkanı

Özellikle EYT'yi prim eksiği nedeniyle kaçıranlar için de sevindirici haberler var. Prim indirimi ile SSK ve Bağ-Kur arasında eşitlik sağlanacak ve böylece Bağ-Kurlular da 7200 gün primle emekli olma imkanına kavuşacaklar. Ayrıca, 1999 sonrası işe girişi olanlar, staj ve çıraklık sigortası mağdurları ve ev hanımları da yeni düzenleme sayesinde emeklilik hayallerine kavuşacaklar. Özellikle de ev hanımları bu konuda düzenlenen şartlardan yararlanabilecekler.

500 ve 1000 Liralık Banknotlar: Karahan, İhtiyaç Durumunda Adım Atılacağını Belirtti 500 ve 1000 Liralık Banknotlar: Karahan, İhtiyaç Durumunda Adım Atılacağını Belirtti

Yeni emeklilik düzenlemesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemenin 2. Torba yasa maddeleri arasında yer alması ve en geç Ekim ayında TBMM'ye gelmesi bekleniyor. Böylece, milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı ardına kadar açılacak.

Bu düzenleme ile birlikte, uzun süredir erken emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş için umut ışığı doğdu. Ancak düzenlemenin kesinleşmesi ve uygulanması için resmi duyuruların ve yasal süreçlerin tamamlanması gerektiğini unutmamak önemlidir. Bu konuda gelişmeleri takip etmeniz yararlı olacaktır.