Adana'da Çukurova ve Seyhan belediyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon, imar usulsüzlüğü, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına odaklandı. Toplamda 34 kişi, bu operasyonun bir sonucu olarak adliye sevk edildi. Bu kişilerin içinde, eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlu da yer alıyor. Operasyon sonucu adliyeye sevk edilenler arasında 17 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 3 kişi ev hapsi cezasına çarptırıldı.

61 Şüpheli Gözaltına Alındı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesine bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, Seyhan ve Çukurova belediyeleri hakkında yürütülen 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'imar yolsuzluğu' soruşturması kapsamında 61 kişiyi tespit etti. Savcılığın şüphelilere yönelik gözaltı kararı vermesiyle birlikte, ekipler 29 Eylül'de şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyon sırasında, Çukurova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ali A., eski imar müdürü Hasan U., Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Z. gibi isimler de dahil olmak üzere 60 şüpheli gözaltına alındı.

2 Pislik Bir Arada! Tuvalet Deliğine Saklanan Uyuşturucular Ele Geçirildi! 2 Pislik Bir Arada! Tuvalet Deliğine Saklanan Uyuşturucular Ele Geçirildi!

Elde Edilen Deliller

Operasyon kapsamında elde edilen deliller de dikkat çekiciydi. Şüphelilerin suçtan elde edilen mal varlıkları üzerine tedbir kararı uygulandı ve 112 taşınmaz ile 37 araç bu kapsamda değerlendirildi. Ayrıca, adreslerde yapılan aramalarda 1 kilo 980 gram saf altın, 1 kilogram gümüş külçesi, 4 milyon 100 bin lira değerinde ziynet eşyası, 11 bin 370 dolar, 5 bin 700 euro ve 17 bin 50 TL ile bir tabanca ele geçirildi.

Tutuklamalar ve Serbest Bırakmalar

Emniyet tarafından tamamlanan işlemlerin ardından, 26 şüpheli savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak, Çukurova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Ali A., eski imar müdürü Hasan U., Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Z. gibi isimlerden oluşan 34 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkeme kararıyla, bu gruptan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adana'da gerçekleşen bu operasyon, belediyelerdeki usulsüzlükler ve rüşvet iddialarıyla ilgili önemli gelişmelere işaret ediyor. Tutuklananlar arasında yer alan eski Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Ali Arslanoğlu da dahil olmak üzere, suçlamaların mahkeme sürecinde nasıl sonuçlanacağını görmek için yakından takip edilecek bir davadır.