Ballon d'Or ödülünü sekiz kez kazanan ve kariyerinin son yıllarını MLS'deki Inter Miami'de geçiren Messi ile Suudi Arabistan'da henüz herhangi bir somut başarı elde edemeyen Cristiano Ronaldo'nun yokluğunda ilk kez gerçekleşecek olan Ballon d'Or ödülü için adaylar arasından en çok sivrilen beş ismi sizler için derledik.

Jude Bellingham (Real Madrid)

Jude Bellingham

Bu yılki ödülün en büyük favorisi, muhteşem bir kariyer yükselişi yaşayan İngiliz süperstarı Jude Bellingham olmalı. Borussia Dortmund'dan ayrılıp Real Madrid'e imza attıktan sonra gidişatını daha da yukarı taşıyan orta saha oyuncusu İspanya'da giderek yıldızlaştı. LaLiga ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanırken bir sürü gol attıktan sonra Bellingham, 2024 Ballon d'Or töreni öncesinde kupa koleksiyonunu bir Avrupa Şampiyonası şampiyonluğuyla daha da güçlendirebilir.

Phil Foden (Manchester City)

2023/24 Premier Lig sezonunun öne çıkan oyuncusu Phil Foden , Manchester City'yi üst üste rekor kıran dördüncü lig şampiyonluğuna taşıyan ana etmenlerin başında geliyor. Iniesta'nın Varisi, muhteşem bir sezon geçirdi ve hak ettiği gibi Premier League'de Sezonun Oyuncusu ödülünü kaptı. Onun için Ballon d'Or ödülünü vatandaşı Bellingham'ın elinden almak zor olacak ama iyi bir Euro 2024, teraziyi Foden'in lehine çevirebilir.

Savic Trabzonspor'da! 3 Yıllık Sözleşme İmzalandı Savic Trabzonspor'da! 3 Yıllık Sözleşme İmzalandı

Kylian Mbappe (PSG)

PSG ile Fransa'da çifte kupa kazanan yeni Galactico Kylian Mbappe, Fransa'yı Euro 2024'te zafere taşıyarak kendisine Ballon d'Or ödülünü de kazandırabilir. Fransız oyuncu, Real Madrid'e transferiyle ilgili tüm haberlere ve ayrılışının duyurulmasından sonra sık sık ilk 11 dışında bırakılmasına rağmen Parisliler rekorların adamı oldu.

Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Bir başka çifte kupa kazanan oyuncu olan Florian Wirtz , Bayer Leverkusen ile Bundesliga'yı domine etmesinin ardından Almanya Kupası'nı da kazandı. Ve bu yaz kupa sayısını üçe çıkarmanın eşiğine geldi. Alman futbolcunun Euro 2024'te kendi sahasında oynama şansı var ve başarılı bir turnuva ona Ballon d'Or'u almak için ekstra bir şans verebilir.

Vinicius Jr (Real Madrid)

Real Madrid'in süperstarı Vinicius Jr, 2023/24 sezonunda La Liga ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan takımında damga vuran bir diğer oyuncu oldu. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçındaki attığı beraberlik ve finalde attığı ikinci gol sayesinde Brezilyalı oyuncu Jude Bellingham'ı geride bırakarak Real Madrid'in en golcü oyuncusu oldu. 23 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Los Blancos'un LaLiga'yı ve Avrupa'nın en büyük kupasını kazandığı maçta 11 asist yaptı. İngiliz takım arkadaşını görmezden gelmek zor ama Asayiş Haber ekibi olarak bizim favorimiz Vinicius Jr.

Editör: Şahsüver ÇITIR