ATAMALARIN YÜZDE 50'Sİ DEPREM BÖLGELERİNE KAYDIRILDI

45 bin öğretmen atamasında son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamaların yüzde 50'sinden daha fazlasının deprem bölgelerine kaydırıldığını açıkladı.

EĞİTİMDE OKULLAŞMA ORANLARI ARTARKEN ÖĞRETMEN BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI AZALIYOR

Ordu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Özer, TVNET canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Özer, son 20 yılda eğitimde okullaşma oranları artırılırken öğretmen başına düşen öğrenci sayısını OECD ortalamasına yakınlaştırmak için öğretmen atamalarının hiç ihmal edilmediğini belirterek, "Şu anda 1,2 milyon öğretmenimiz var sistemimizde. 1,2 milyonu da geçti, bu son atamalarla da geçecek inşallah." diye konuştu.

Matematik Oyunu Yapma Proje Ödevi Tüm Sınıflar İçin Özel Cevap! 2024 Matematik Oyunu Yapma Proje Ödevi Tüm Sınıflar İçin Özel Cevap! 2024

HER YIL CİDDİ ORANLARDA ÖĞRETMEN ATAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Her yıl çok ciddi oranlarda öğretmen atamaları gerçekleştirildiğine işaret eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu defa son 20 yılda tek seferdeki en yüksek atamayı Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etti."

ATAMALARIN İLK SIRASINDA SINIF ÖĞRETMENLERİ VAR

Burada mümkün olduğu kadar tüm branşlara, tüm alanlara öğretmen ataması gerçekleştireceklerini aktaran Özer, önceliği sınıf öğretmenliğine verdiklerini, en yüksek oranın bu branşta olduğunu söyledi.

REHBER ÖĞRETMENLER DE UNUTULMADI

Özer, 500 ve üzerinde öğrenci olan tüm okullara en az bir rehber öğretmen görevlendirmek için ikinci sırayı rehber öğretmenlere verdiklerini kaydederek, üçüncü sırayı okul öncesi eğitime verdiklerini belirtti.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN SOSYAL POLİTİKALAR DEVREYE SOKULDU

Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için sosyal politikaların devreye sokulduğunu belirten Özer, imkanı olanla olmayan arasında eğitime erişimdeki engellerin azaltıldığını ifade etti.