Muhammed Musa Bozdağ, sadece 3 aylıkken böbrek yetmezliği teşhisi aldı. Son 5 yılda, tam 9 kez böbrek ameliyatı geçirdi ve hemodiyaliz tedavisi görmeye başladı. Bu tedavi nedeniyle geçen ay içinde 2 kez de beyin kanaması geçirdi. Şu anki tedavisi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda devam ediyor.

Mardin'deki Mücadeleci Küçük Kahraman: Muhammed Musa Bozdağ

Mardin'de yaşayan Muhammed Musa Bozdağ, sadece 5 yaşında olmasına rağmen mücadelesini yürekten sürdüren bir çocuk. Böbrek yetmezliği teşhisiyle karşı karşıya kalan Muhammed, bugüne kadar 9 zorlu böbrek ameliyatı geçirdi ve 2 ayrı beyin kanaması yaşadı. Şu anda yoğun bakımda tedavi altında olan küçük Muhammed için artık bir böbrek nakline ihtiyaç duyuluyor. Ancak ailesi, bu zorlu süreçte organ bağışı konusunda yardım bekliyor.

Nakil Bekleyen Küçük Bir Kızın Umutsuz Durumu

Muhammed Musa'nın teyzesi Ayşe Çalka, yeğeninin acil böbrek nakline ihtiyaç duyduğunu ve doktorların "Çare böbrek naklidir" dediğini belirtti. Küçük Muhammed, 11 ameliyatı geride bıraktı ve artık diyalizi kaldıramıyor. Ailesi böbrek nakli için umutsuzca bekliyor.

Ailenin İstediği Tek Şey Yardım Eli

Muhammed Musa'nın ailesi, annesinin yeni doğum yaptığını ve babasının çalıştığını söylüyor. Nakil için aile içinden verici çıkmadı ve küçük Muhammed'in yaşam savaşı devam ediyor. Aile, Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duyuyor ve organ nakli konusunda duyarlılık bekliyor.

Anemi Nedir? Kanser mi? 2024'te Neden Gündemde Anemi Nedir? Kanser mi? 2024'te Neden Gündemde

İçimiz Yanıyor, Yardım Eli Bekliyoruz

Muhammed Musa'nın babaannesi Remziye Bozdağ, çocuklarının acil yardıma ihtiyacı olduğunu ve Türkiye'nin desteklerini beklediklerini ifade ediyor. Aile, Muhammed Musa'nın yaşamasını istiyor ve umutsuzca yardım eli bekliyor.