Olay, dün sabah 09.00 sıralarında Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı 172 nüfuslu Kireçli Mahallesi'ndeki evinden hayvanlarını beslemek için ahıra giden 6 çocuk annesi Destegül Uğurlu'nun (52) dün sabah 09.00 sıralarında feci bir hayvanla karşılaşması sonucu meydana geldi. kurt dışarı adımını attı. Saldıran kurt, Destegül Uğurlu'yu çenesinden ısırarak ağır yaralandı.

Uğurlu kurtla dakikalarca boğuşurken, yardım çığlıkları üzerine köylüler yardımına koştu. Daha sonra kurt, köyde üç kişiye daha saldırarak onları vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı.

Köylüler, kurdu köpeklerle kovalayarak bir mağaraya hapsetti, ardından pompalı tüfekle öldürdü. Olayı haber alan jandarma ekipleri de köye geldi. Kurt saldırısından hafif sıyrıklarla kurtulan İlhami Akbulut ve Vediye Kırmızıaslan, tedavilerinin ardından Tortum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çenesinden ağır yaralanan Destegül Uğurlu ile bacağından ısırılan Serdar Aydınlı tedavi edilmek üzere Erzurum'a götürüldü. Serdar Aydınlı, tedavisinin ardından Erzurum Şehir Hastanesi acil servisinden taburcu edilirken, Destegül Uğurlu, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Çene Cerrahisi Kliniği'ne kaldırıldı. Kurt başı kuduz şüphesiyle Erzurum Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Altı çocuk annesi Destegül Uğurlu, hayatını kurtarmak için kurtla dakikalarca mücadele etti.

"Tedaviye başladık"

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Acil Servis'te görevli Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Özlü, kurt saldırısının ardından hastaneye gelen Destegül Uğurlu'nun çok korktuğunu söyledi. "Yüzü kurt tarafından yaralanan Destegül Uğurlu'nun testlerini yaptırdık ve tedavisine başladık. Yaralarının ve kesiklerinin iyileşmesi için ilgili cerrahi kliniklerle görüştük. Çenesinden ameliyat planlanıyor. Ancak belli bir süre bekleyeceğiz." Kuduz için gerekli ilacı da verdik ama hastanın bulaşıcı bir durumu var, iyileşme sürecini bekledikten sonra tedavisini yapacağız" dedi.

"Kemik ve yumuşak dokuda hasar"

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Ümit Ertaş, "İlk tespitlerimize göre kemik ve yumuşak dokuda hasar var. Çene kemiğinde problem var ise hem onu ​​hem de yumuşak dokuyu onaracağız.Kuduzun yayılmasını önlemek için 5-7 gün sürebilen tıbbi bekleme süresi vardır.Kurt öldürülmüş, başı gönderilmiştir. kuduz olup olmadığının tespiti için adli tıpa başvurdu."