Adana gezilecek yerler kapsamında hazırladığımız yazımızda sizlere Kebabın ana vatanı olan bu tarihi kültürel özellikleriyle ve eşsiz doğasıyla bilinen şehrimiz Adana’yı tanıtmaya çalışacağız. Bilindiği üzere bu şehrin tarihi çok eski dönemlere dayanmakta ve o günlerin izlerini merak eden ve şehri tanımak isteyen gezi severlerinde rotasına giren bir şehrimizdir. Adana ilimiz dört mevsim gezip görülmesi uygun olan şehirlerden birisi olmakla birlikte turistlerin de ilgi gösterdiği illerimizden birisi olarak kabul edilir.

Adana’ya gelerek bu şehrin eşsiz yemeklerini ve sürekli konuşulan kebaplarını yemek isteyen çok sayıda kişi var olurken şehir aynı zamanda sahil şeridiyle de ilgi görür. Adana her zaman çok lezzetli olan mutfağıyla konuşulan bir şehir olmasında dolayı bu ilin yaz tatillerinde de tercih edilmesi çok kişiyi şaşırtabilir. Lakin ilin denize sıfır olan plajları da yaz tatili için oldukça elverişlidir.

Ev Klima Soğuk Üflemiyor Neden? 2024 Ev Klima Soğuk Üflemiyor Neden? 2024

Adana Seyhan Kazancılar Çarşısı

Adana Seyhan Kazancılar Çarşısı

Seyhan ilçesinde yer alan Kazancılar çarşısı Adana ilinin mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerinden biridir. Bu çarşı bölgede oldukça popüler olup, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çeken bir alışveriş merkezidir. Aynı zamanda bu çarşıya bakırcılar ve kazancılar çarşısı da deniliyor. Bir nevi İstanbul’un nasıl kapalı çarşısı var ise Adana’nın da bakırcılar çarşısı Adana’yı ilk kez ziyaret etmek isteyen kişiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Adana gezilecek yerler olarak ön plana çıkan bakırcılar çarşısında sevdiklerinize farklı ve yöresel hediyeler alabileceğiniz gibi popüler restoranlarında öğle ve akşam yemeklerinizi yiyebilir ve Adana’nın muhteşem lezzetlerini deneyimleme şansına nail olabilirsiniz.

Çukurova Sevgi Adası

Çukurova Sevgi Adası

Adana Çukurova Adnan Menderes Gölünde yer alan ada özellikle aşıkların uğrak noktasıdır. Sevgi adası yılın her dönemi ziyaretçi alabildiği gibi en fazla Nisan aylarında ve sonraki dönemde ziyaretçi akınına uğruyor. Eğer ki farklı konseptli yerlerde süslü fotoğraflarınız olsun isterseniz mutlaka ki sevdiğiniz kişiyle özel gün resimleriniz için sevgi adasını tercih edebilirsiniz.

Gölün içinde gezinebilmek ve romantik bir aksam geçirebilmek için kayıklar eşliğinde gölü turlayabilir, sevdiğinizle zaman geçirebilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR