Ağrı'da eğitim sektörü için önemli bir toplantı düzenlendi. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında uygulanacak hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin nasıl planlanacağına ve değerlendirileceğine dair maddeler masaya yatırıldı.

Toplantının Katılımcıları ve Sunumlar

Toplantı, Ağrı Vali Yardımcısı Ali Yıldırım başkanlığında organize edildi. Bu kritik toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan, ilgili kurum müdürleri, halk eğitim merkezi müdürleri ve mesleki kuruluş temsilcileri de katıldı.

Toplantı sırasında İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Özmüş, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen hayat boyu öğrenme faaliyetlerine dair kapsamlı bir sunum yaptı.

Hayat Boyu Öğrenmenin Önemi ve Planlanan Faaliyetler

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek'in konuşmasında hayat boyu öğrenmenin kritik önemine değinildi. Kökrek, çeşitli konularda işbirliği içinde çalışma ve koordinasyonun esas olduğunu vurgulayarak; okuma-yazma seferberliği, mesleki ve genel kurslar, özel eğitim ihtiyaçlarına yönelik kurslar, destekleme ve yetiştirme kursları, döner sermaye kursları, unutulmuş mesleklerin ve sanatların yaşatılması, açık öğretim kurumlarına kayıt ve sınav süreçleri, öğrenme şenlikleri gibi pek çok konunun üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Kurslar ve Branş Yarışmaları Üzerine Değerlendirmeler

Toplantıda ayrıca, kursların tamamlanmasının ardından yapılacak raporlamaların yanı sıra beden eğitimi, müzik, resim ve halk oyunları branşlarında gerçekleştirilecek il ve bölge yarışmalarına katılacak ekiplerin desteklenmesi gibi konular ele alındı.

ÖABT Nedir,  Kimler Girebilir? ÖABT Nasıl Çalışır 2024 ÖABT Nedir, Kimler Girebilir? ÖABT Nasıl Çalışır 2024

Toplantı sona ermeden önce, katılımcıların dilek ve temennileri dinlendi. Bu toplantının, Ağrı'nın eğitim-öğretim faaliyetlerinin geleceği için büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.