Ağrı'nın Diyadin ilçesinde konumlanan ve muazzam güzellikteki doğal yapısıyla öne çıkan Murat Kanyonu, son kar yağışı sonrasında bembeyaz bir örtüyle kaplanarak doğa severleri kendine hayran bırakıyor. İlçe merkezinin batısında yer alan ve Murat Nehri'nin kollarından biri üzerinde uzanan kanyon, kilometrelerce uzunluğu, şelaleleri ve kayalıkların üzerindeki yerleşim yerleriyle dört mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor.

Karla Kaplı Murat Kanyonu Fotoğrafçıların Akınına Uğradı!

Yer yer 50 metreye kadar derinlik ve 150 metreye varan genişlikleriyle adeta bir doğa harikası olan Murat Kanyonu, bölgede etkili olan kar yağışının ardından masalsı bir atmosfere büründü. Karla kaplı kayalıklar ve şelaleler, kanyonu adeta bir tabloya dönüştürdü. Bu doğal güzellik, kış aylarında özellikle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Diyadin ilçesinin batısında yer alan kanyon, yılın her mevsiminde ziyaretçi akınına uğrasa da, kışın beyaz bir örtüyle kaplanmasıyla birlikte fotoğraf severlerin favori mekanlarından biri haline geliyor. Doğa tutkunları, kanyon çevresinde vakit geçirip eşsiz manzaraları fotoğraflayarak bu anları ölümsüzleştiriyor. 

Drone İle Görüntülendi: Muhteşem Manzara

Murat kanyonu, karla kaplı görüntüsüyle dronla özel bir çekimle belgelendi. Beyaz örtü altındaki Murat Kanyonu, yüksekten çekilen görüntülerde adeta bir doğa cenneti olarak hayranlık uyandırdı.

Bursa'dan gelen doğa tutkunu Emel Turgut, kanyonu çok beğendiklerini belirterek, "Her taraf kar altında ve fotoğraflarımızı çektik. Burayı çok sevdik. İnsanları ve doğası çok güzel. Manzara harika, diyecek hiçbir şey yok. Sadece soğuk bizi etkiliyor, onun dışında her şey çok güzel." şeklinde hissettikleri duyguları paylaştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı

Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Murat Kanyonu, karla kaplı görüntüsü ve etkileyici doğal yapısıyla her mevsim ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Kış aylarında özellikle beyaz örtüsü altında ortaya çıkan muazzam manzara, fotoğraf tutkunlarını ve doğa severleri kendine çekmeye devam ediyor.