Prens 2. Sezon 6. Bölüm İzle (Bedava Nasıl İzlenir?) Prens 2. Sezon 6. Bölüm İzle (Bedava Nasıl İzlenir?)

Agora Örenyeri tarih ve geçmişe sahip ilgiyle bilinen birçok kişi için büyüleyici bir mekân. Bu antik alanda yapılan son ölüm sadece tarih değil aynı zamanda Türkiye'nin efsanevi şarkıcısı Ajda Pekkan'a da bir gönderme yapıyor. 19. yüzyılda inşa edilen ve barınma dünyasında kullanılan Osmanlı yapısı 4. Nolu mekânda kazı çalışmaları geçmişin izlerini gün yüzüne çıkardı.

Ajda Pekkan Tarih mi Oluyor?

Kazılar sırasında ortaya çıkan sürpriz, 1967 yılına ait olan ve Ajda Pekkan tarafından seslendirilen efsanevi Sevdiğim Adam ve Boşverdiğim Dünyaya şarkılarının yer aldığı 45'lik bir plak oldu. Bu plak Regal Plak Firması tarafından 1967 yılında piyasaya sürülmüştü ve Ajda Pekkan'ın muhteşem şarkılarına ev sahipliği yapıyordu. Arkeologlar ve stajyer raporu tarihteki bu ilginç birleşimini keşfettiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar.

Tarihi Eserler Yıllara Göre Belirlendi

Özellikle 1970'lerden 1980'lere kadar kullanılmış ve içinde şişeler teneke kutular strafor parçaları naylonlar gibi çeşitli ataklar çöp tabakalarının arasında bu efsanevi plak zamanında bir kesiti olarak da kabul edilebilir. Bu tarihi ve müzikal fizyolojik durum Agora Örenyeri'nde hala devam eden kazıların dağılımını bir kez daha gösteriyor.

Eskiler Etkiledi

İKÇÜ Türk İslam Arkeolojisi ve DEÜ Efes MYO Kültürel Miras ve Turizm Bölümü stajyerlerine arkeologlar ve diğer ekip üyelerine bu özel mekânda geçmişi yeniden canlandırmaya devam ediyorlar. Bu bölünme tarih ve gidişat ilginç bir kesişimini temsil ediyor ve Agora Örenyeri ‘nin ne kadar zengin bir tarih ve kültür hazinesi olduğunu bir kez daha vurguluyor.

Ajda Pekkan

Türk pop müziğinin efsanevi sanatçılarından biri olarak kabul edilen ve uzun yıllar süren kariyeri boyunca birçok muhteşem şarkıya imza atmış bir Türk şarkıcısıdır. Ajda Pekkan 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul Türkiye'de doğdu. Müziğe olan ilginin çocukluk yılları başladı ve 1960'ların sonlarında müziğimize profesyonel olarak atıldı.

Müziğe Katkıları

Ajda Pekkan Türk pop müziğinin büyük katkısıyla sağlamış bir sanatçıdır. Gösterilen Süperstar olarak anılan Pekkan Türkçe ve yabancı dillerde birçok hit şarkı seslendirmiştir. Şarkıları geniş bir dinleyici kitlesi tarafından sevilir ve hala popülerliğini korumaktadır. Ajda Pekkan'ın repertuarında sayısız hit şarkı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Palavra Bambaşka Biri Yakar Geçerim O Benim Dünyam ve Kaderimin Oyunu.