AK PARTİ ADANA İL BAŞKANI'NDAN AFİŞ TEHDİDİ: "CUMHUR İTTİFAKI’NIN TEK BİR AFİŞİNE ZARAR GELİRSE, MİLLET İTTİFAKI’NIN HİÇBİR AFİŞİNİ BIRAKMAYIZ"

Başkan Ay, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin resmi olarak Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdiği reklam alanlarının dışında çeşitli yerlere korsan panolar ve afişler da yerleştirdiğini belirterek, “562 raket pano, 394 billboard, 22 mega board, 34 sabit mega light, 22 döner mega light ve 1 LED reklam alanı olarak belediye bu alanları bildirmiş. Peki gerçekten böyle mi? Değil. Korsan ilan alanları oluşturuyor." şeklinde açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı

AK Parti Adana İl Başkanı'ndan afiş tehdidi: "Cumhur İttifakı’nın tek bir afişine zarar gelirse, Millet İttifakı’nın hiçbir afişini bırakmayız"

Korsan reklam afişi asılan yerlerin fotoğraflarını da gösteren Başkan Mehmet Ay, belediyeye ait kamu binalarının, üst geçitler ve metruk yapıların da kullanıldığını dile getirdi. Başkan Ay, “Devlet Demir Yolları’nın köprüsüne Millet İttifakı’nın adaylarının fotoğraflarını belediyenin imkanlarıyla asıyor. Bununla da yetinmiyor, kamu kurumunun, ASKİ binasının istinat duvarlarının tamamında reklam var. Millet İttifakı reklamıyla donatıyor." şeklinde eleştirilerde bulundu.

'İŞ YAPMIYORLAR, ALGI YAPIYORLAR'

Başkan Ay, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, bir reklam firmasının ihale süresinin bitmesinin ardından reklam alanlarını ecrimisil ile hukuksuzca yandaşlarına verdiğini öne sürerek şunları söyledi: "Dediler ki al bu bin tane yeri sen kullan. Bir firma, eften püften. Bu alanların büyük çoğunluğu, yüzde 80’ini yine kendi siyasi ikballeri için kendi çıkarları için firmalar eliyle kullandılar. Kamu zararı var mı? Var. Kamuya gelir var mı? Yok. Peki eşitlik ilkesine uygun davranıyorlar mı? Davranmıyorlar. Billboard belediyeciliği. Algı belediyeciliği. İş yapmıyorlar, algı yapıyorlar."

AK Parti Adana İl Başkanı'ndan afiş tehdidi: "Cumhur İttifakı’nın tek bir afişine zarar gelirse, Millet İttifakı’nın hiçbir afişini bırakmayız"

Hukuksuzca yapılan reklam çalışmaları nedeniyle kamunun zarara uğratıldığını ileri süren Başkan Ay, "Biz maliyetinden dolayı 5-10 gün afişlerimizi durduramıyoruz.