İstanbul Elektrik Kesintisi 11 - 12 Mayıs (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024 İstanbul Elektrik Kesintisi 11 - 12 Mayıs (Başlangıç ve Bitiş Saati, Tarihi) 2024

İstanbul'un siyasi atmosferi, seçim süreçlerinde zaman zaman gerilimli anlara tanıklık edebiliyor. Bu kez, AK Parti'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışmaları sırasında yaşanan silahlı saldırı, şehirde endişe ve kınama dalgasına sebep oldu.

Olay Anı: Aday Yeniay'ın Ziyareti Sırasında Saldırı

Olay, AK Parti'nin Küçükçekmece ilçesinde düzenlediği bir etkinlik sırasında gerçekleşti. Aday Aziz Yeniay'ın bir derneği ziyaret ettiği sırada uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda bir kişi yaralandı.

İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren vatandaşa Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olaya ilişkin bir açıklama yaparak, saldırının demokrasiye karşı bir tehdit olduğunu vurguladı. 

Siyasi Partilerden Tepkiler: Kınama ve Birlik Mesajları

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, olayı lanetleyerek, yaşamını yitiren vatandaşa Allah'tan rahmet diledi. İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu da saldırıyı kınayarak, yaşamını yitiren vatandaşa rahmet diledi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise saldırıyı şiddetle kınadığını ve yaşamını yitiren vatandaşa Allah'tan rahmet dilediğini açıkladı.

Sonuç olarak, İstanbul'da yaşanan bu üzücü olay, siyasetin yanı sıra demokrasi ve toplumsal birlik açısından da önemli bir sınavı teşkil etmektedir. Toplumun sağduyulu bir şekilde hareket etmesi ve demokrasiye olan inancını koruması gerekmektedir.