Yaklaşan yerel seçimlere saatler kala, AK Parti'nin 28 belediye başkan adayını açıklama töreni öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adaylığı için büyük bir sürpriz iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, AK Parti, bu prestijli göreve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u aday göstermeye karar verdi.

İmamoğlu’ndan İktidara Gülerek Gönderme İmamoğlu’ndan İktidara Gülerek Gönderme

Gazeteciler Mehmet Akif Ersoy ve İsmail Saymaz'ın haberine göre, İBB Başkan adaylığı için belirlenen isim Murat Kurum oldu. AK Parti'nin, Kurum'a bu önemli görevi tebliğ ettiği iddialar arasında yer alıyor. Ancak, henüz AK Parti ve Murat Kurum'dan resmi bir açıklama gelmedi. 

AK Parti'den İBB Başkan Adaylığına Saatler Kala: Murat Kurum'a Görev!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan aday tanıtım töreninde 28 belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaşacak. Bu adaylar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlenen ismin Murat Kurum olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce adı geçen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ise bu göreve atanmadığı belirtiliyor.

AK Parti'nin İBB Başkan adayının Murat Kurum olduğu iddiası, yarınki resmi açıklamayla doğruluk kazanacak. Kamuoyu, bu önemli gelişmeyi yakından takip ederken, henüz resmi bir açıklama olmaması merakı daha da arttırıyor.

Editör: Haber Merkezi