Bahane Üretmeden İş Üreteceğiz

Babacan, DEVA Partisi’nin prensiplerinden birinin “bahane üretmeden iş üretmek” olduğunu belirtti. Alın teri hakkını almaya odaklanacaklarını söyleyen Babacan, hep birlikte zenginleşeceklerini ifade etti. Buzdolaplarındaki eksiklerin tamamlanması ve pazar torbalarının dolması için çalışacaklarını belirterek, dedelerin ve ninelerin cüzdanlarının dolmasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Enerji Politikaları Eleştirildi

Babacan, hükümetin enerji politikalarına yönelik eleştirilerde de bulundu. Barajlardaki suyun tarım ve sulama için kullanılması gerektiğinin altını çizen Babacan, enerjinin ucuzlaması adına suyun tüketildiğini belirtti. Ankara’da Cumhurbaşkanı’na bağlı çalışan Algıları Ayarlama Enstitüsü’nün gerçekleri gizlemek amacıyla faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Eşit Vatandaşlık İlkesi Hedefleniyor

Babacan, DEVA Partisi olarak hedeflerinin eşit vatandaşlık ilkesini hâkim kılmak olduğunu belirtti. Tam demokrasiye sahip olunması durumunda kayyumların gölgesinin gezinmeyeceğini ifade eden Babacan, seçmen iradesinin gasp edilmemesi gerektiğini ve hiçbir dilin yok sayılmaması gerektiğini vurguladı. Kültürel çeşitliliğin zenginliği olarak görülmesi gerektiğini de söyledi.

Fikirlerden Korkulmaz

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, her düşüncenin Meclis çatısı altında temsil edileceğini belirtti. Sorunların meşru demokratik siyasetle çözülebileceğinin altını çizen Babacan, fikirlere karşı çıkmanın yanlış olduğunu ifade etti. Herkesin özgürce konuşabilmesi gerektiğini söyleyen Babacan, Türkiye’nin güçlenmesinin özgür düşüncenin yayılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Vatandaşın Babacan’a Teşekkürü

Babacan’ın konuşması sırasında bir vatandaş, haksızlığı kabul etmediği için DEVA Partisi’nde olduğunu söyledi ve ona teşekkür etti. Babacan ise adalet ve doğrunun yanında durmaya çalıştıklarını belirterek karşılık verdi.