EMEKLİLERE YÖNELİK VAATLER

Emeklilere yönelik vaatlerinde de bulunan Babacan, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayramda verilen iki ikramiyeyi arttırma sözünü hatırlattı. Buna ek olarak, iki bayramda da emekli ikramiyelerini 1500 TL'den alıp 8500 TL'ye çıkaracaklarını ve geçmiş Ramazan Bayramı'nın farkının ödeneceğini söyledi.

İSTİŞARELİ YÖNETİM MODELLERİNE VURGU

Babacan, ortak yönetim modeliyle ilgili görüşlerini de paylaştı. 6 genel başkanın kurumsal mekanizmalar halinde istişareyi yürüterek ülkenin cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Ayrıca, bu konuda 84 maddelik anayasa ve 2 bin 300 maddelik ortak politika metni hazırladıklarını belirtti.

ZONGULDAK'TA KAMUOYU İLE BULUŞTU

Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta Devrek ve Çaycuma ilçelerinde esnafı ve belediyeleri ziyaret etti. Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını da gerçekleştirdi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi ve emekli maaşı arttırımı gibi konular hakkında konuştu.

İŞ İNSANLARIYLA BULUŞTU

Ziyaretleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş insanlarıyla bir araya gelen Babacan, Türkiye'deki ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.