Bugün Computex 2024'de, teknoloji devi AMD (NASDAQ: AMD) gelecekteki AI deneyimlerine öncülük etmek üzere yeni nesil mimari ve ürünlerini duyurdu. Şirket, dünyanın en güçlü Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip Ryzen AI 300 Serisi ve üstün performans sunan Ryzen 9000 Serisi işlemcileri tanıttı.

Ryzen AI 300 Serisi: AI Deneyimlerini Dönüştüren Güç

AMD'nin yeni Ryzen AI 300 Serisi işlemcileri, Copilot+ AI PC'ler için gereken performansı aşarak, kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarında doğrudan AI uygulamalarını çalıştırabilmesini sağlıyor. "Zen 5" mimarisine sahip olan bu işlemciler, 12 çekirdek ve 24 iş parçacığı sunarak ultra ince ve hafif laptoplarda yıldırım hızlı performans sergiliyor. Yeni AMD RDNA 3.5 grafik mimarisi de AAA oyun deneyimlerini garanti ediyor.

Ryzen 9000 Serisi: Oyun ve İçerik Oluşturma Standartlarını Yükseltiyor

AMD, aynı zamanda "Zen 5" mimarisi üzerine inşa edilen Ryzen 9000 Serisi masaüstü işlemcilerini de duyurdu. Bu yeni nesil işlemciler, önceki nesle kıyasla ortalama %16 daha iyi IPC performansı sunuyor. Ryzen 9 9950X modeli ise dünyanın en hızlı tüketici masaüstü işlemcisi unvanına sahip. Bu güçlü işlemciler, özellikle oyuncular ve profesyonel içerik oluşturucular için benzersiz bir deneyim sunuyor.

TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search TikTok'tan Şarkı Bulmada Çığır Açan Yenilik: Sound Search

Güçlü Ekosistem İşbirliği

AMD, Ryzen AI 300 ve Ryzen 9000 Serisi işlemcilerin potansiyelinden yararlanmak isteyen lider OEM ve yazılım firmaları ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. Microsoft, Zoom, Acer, ASUS, HP, Lenovo ve MSI gibi şirketler, yeni AI özellikli bilgisayarlar ve uygulamalar sunmak için AMD ile birlikte hareket ediyor. Bu sayede kullanıcılar, üretkenliği artıran ve yaratıcılığı besleyen dönüştürücü AI deneyimlerini yaşayabilecek.

Editör: Şahsüver ÇITIR