Telefonları, özellikleri ve işletim sistemlerine göre detaylı şekilde karşılaştırarak sıralayan Çinli, Antutu sitesi bu ay Android telefonları birbiriyle yarıştırdı ve Android işletim sistemine sahip en güçlü telefonları açıkladı. Listede üst sıralara yerleşen telefonlar şaşırtırken, gözler Samsung modellerini aradı.

Listede sıralanan modeller arasında Samsung markasından telefonların olmaması artık firmanın amiral gemisi modellerinin bile diğer Asyalı telefon modellerinin gerisinde kalmayı başladığını gösteriyor. Marka her ne kadar güçlü işlemcilere yer verse de telefonlarının Ram ve Hafıza kapasitelerinin düşük olması diğer telefonların geride kalmasına sebep oluyor diyebiliriz.    

İnstagram Markalı İçerik Nedir? Neden Karşıma Çıkıyor? 2024 İnstagram Markalı İçerik Nedir? Neden Karşıma Çıkıyor? 2024

En Güçlü Telefonlarına Özellikleri

Android 15 Güncelleme 3

Listeye baktığımızda henüz ülkemizde satışa başlamamış olan bazı modellerin yanında ismini duyurmaya çalışan modelleri de görüyoruz. Özellikle iQOO ’nun bu listede birçok farklı modelle yer alması markanın sağlam bir şekilde piyasaya giriş yaptığını gösteriyor.

Mobil oyun severlerin beğendiği telefon Asus ROG Phone 8 modelinin listenin en üst sırasında olmasının şaşırtmadığını söyleyebiliriz. Yüksek performans vermesi için tasarlanmış olan telefon Snapdragon 8, 3. Nesil işlemcisi ile herkesi geride bırakmış gibi görünüyor.

Listede gördüğümüz Vivo ve Oppo telefon modelleri ise, bu markaların dolu dizgin geldiğini gösteriyor. Oppo markası geçtiğimiz senelerde üst sıraları zorlarken bu ay gerilediğini görüyoruz. Ama yine de listeye iki farklı modelini sokmayı başarmış. Vivo markası ise 3 modelle listeyi domine etmiş diyebiliriz. 16 GB Ram ve 512 GB depolama kapasitesiyle amiral gemisi telefonlarla yarışabilir özellikler sunuyor.

Hatta Vivo markası bu listede ilgi çeken markalardan birisi oldu diyebiliriz. Telefonunda gelişmiş bir soğutma sistemi kullanan marka bunun yanında Dimensity 9300 serisi işlemcisi ile fiyat-performans canavarı telefon modellerini piyasaya sunuyor.

Listeden çıkaracağımız sonuca gelirsek, artık Samsung gibi bilindik markaların kendilerini yenilemeleri gerektiğini bir kere daha görüyoruz. Ayrıca bilindik markaya yüksek bedeller ödemek yerine artık Vivo ve iQOO gibi markalara da bir şans vermek gerektiğini anlayabiliyoruz. Yine listeden çıkardığımız sonuç Snapdragon ve Dimensity gibi yeni işlemcileriyle telefonlar adeta şov yapıyorlar. Yeni telefon alacak kişilerin bu işlemcilere sahip telefonları tercih etmesi doğru olacaktır.

Editör: Şahsüver ÇITIR