Ankara gezilecek yerler olarak araştırma yapıldığında başkentin gerek yerli turistlerin gerekse yabancı turistler açısından seyahat rotalarında bulunan bir kent olduğunu söylemekle hata yapmış olmayız. Anadolu’nun bir nevi kalbi olan bu şehrin tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra Aynı zamanda Ankara İstanbul’dan sonra Ülkenin büyükşehirlerinden birisidir. Ankara bir nevi Orta doğu ile Modern bir kentin izlerini ziyaretçilerine yaşatmayı başarabilen nadir şehirlerden birisidir.

Bu şehri yerli ve yabancı turistler tarafından çekici ve değerli kılan ilk olarak Türkiye’nin başkenti olması ve akabinde Anıtkabir ziyareti yapmak isteyenlerinde uğrak noktası ola kent, ayrıca farklı kültürleri tanımak isteyen seyahat severlerinde ilgi gösterdiği bir şehirdir.

Ankara Tarihi Ve Kültürel Gezi Noktaları

Meteoroloji'den Ankara İçin Acil Uyarı Meteoroloji'den Ankara İçin Acil Uyarı

Ankara Tarihi Ve Kültürel Gezi Noktaları

Ankara gezilecek yerler kapsamında ilk olarak bu şehrin gezilip görünmesi gereken en önemli mimarisi olan Ankara kalesinden sizlere bahsetmek istiyoruz. Ankara Altındağ ilçesinde yer alan kale, şehrin ana merkezine yaklaşık olarak 4 km kadar uzaklıkta olup, Atatürk Bulvarı üzerinden kaleye ulaşım sağlanabilir.

Ankara kalesini merak ediyor ve şehrin kültürel noktalarını gezi rotanıza eklemek istiyorsanız Ankara kalesini haftada her gün akşam 19:30 saatine kadar ziyarette bulunabilirsiniz. Ankara kalesini haftanın 7 günü ücretsiz olarak görüp gezebilmeniz mümkündür.

Ankara Kocatepe Cami

Ankara Kocatepe Cami

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Kocatepe Camisine ulaşım kolay olup, Necati Bey bulvarı üzerinden gerçekleştirilebilir. Cami merkezi konumda olmasından dolayı kişiler istedikleri taktirde camiye taksi ile de ulaşım sağlayabilir. Cami manzarası ve devasa büyüklüğü ile sadece Ankara halkının değil yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken bir camidir. Etkileyici mimarisi ile Kocatepe Camisinde olan gece ışıklandırmalarıyla cami eşsiz görüntülere ev sahipliği da yapıyor.

Çankaya Kuğulu Park

Çankaya Kuğulu Park

Çankaya ilçesinde yer alan Kuğulu parka giderek bu şehre olan seyahatinizde tam olarak kendinize bir mola alanı yaratabilir ve şehrin gürültüsünden uzak bir alanda doğayla olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu parkın etrafında şehrin var olan butiklerini, Kafelerini görebilir, şehri daha yakından tanıyabilirsiniz. Arjantin caddesine doğru kısa bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz.

Editör: Şahsüver ÇITIR