Antalya, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışların ardından sel felaketinin etkisi altına girdi. Kentin birçok noktasında su birikintileri oluşurken, yaşanan sel ve su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. Kepez ilçesinde, Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'nde mahsur kalan bir otomobilde, 47 yaşındaki Halil Yıldız'ın cansız bedenine ulaşıldı. Yıldız'ın, sel sularının hızla yükselmesiyle birlikte aracında mahsur kaldığı ve kurtulamayarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Kentte yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne seren bu acı olayın ardından, Antalya Valiliği acil durum önlemlerini devreye soktu. Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Serik olmak üzere 6 ilçede, sel riskinin artması nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca, bu ilçelerde görev yapan 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personeline 1 gün idari izin verilirken, kreş ve gündüz bakımevlerinin de tatil edildiği duyuruldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sel ile mücadele kapsamında bölgeye 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildiğini belirtti. Ayrıca, 989 vatandaşın tahliye edildiğini ve ilk etapta Antalya Valiliği'ne 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, Antalya'ya ve selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Komşusunu Arabaya Bağlanıp Sürükledi Olayı Nedir? Sansürsüz İzle Komşusunu Arabaya Bağlanıp Sürükledi Olayı Nedir? Sansürsüz İzle

Kentte devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde motokuryelerin trafiğe çıkışına da ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceği açıklandı. Bu karar, motokuryelerin sel ve su baskınlarından dolayı yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmek amacıyla alındı.

Antalya'da meydana gelen sel felaketi, alınan acil önlemler ve yaşanan can kaybı, kentin altyapı ve afet yönetimine dair ciddi sorunları gündeme getirdi. Yetkililer, sel sularının geri çekilmesi ve normal hayata dönüş çalışmalarının ardından, yaşanan afetin detaylı bir şekilde incelenerek gerekli önlemlerin alınacağını belirtiyor. Antalya'nın yaralarını sarmaya çalıştığı bu zor günlerde, kentte yaşayan vatandaşlar ve yetkililer, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek felaketin üstesinden gelmeye çalışıyor.