Antalya gezilecek yerler olarak bakıldığında bu ilde gerek tarihi gerekse doğal yerler açısından çok fazla seçenek olduğunu anlayabilirsiniz. Yılın dört mevsimi yerli ve yabancı turist çeken kentte özellikle bahar ve yaz aylarında denizin ve güneşin keyfini çıkarabilir ve eşsiz plajlarında denize girebilirsiniz. Doğal alanlarda yürüyüş yapmak istediğinizde veya uzun kumsallarda güneşin ve yazın tadını çıkartmak istediğinizde yine Antalya’nın seyahat etmek için nasıl doğru bir adres olduğunu anlayabilirsiniz.

Antalya’ya gelerek bu kentte konakladığınız zaman günün her saatini dolu dolu etkinliklerle geçireceğinizden şüpheniz olmasın. Zira bu kentte özellikle bahar ve yaz akşamları keyifli geçebiliyorken aslında yılın dört mevsimi renkli olabilen bir kenttir.

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi

Antalya gezilecek ve mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde Manavgat şelalesi de olmalıdır. Antalya’ya gelerek Manavgat’ta bir gün geçirmemeniz talihsizlik olacaktır. Manavgat’ta yer alan Şelalenin çevresinde yürüyüş yapabilir ve aynı zamanda piknik alanlarından yararlanarak piknik yapabilirsiniz. Manavgat çevresinde yer alan kafelerde mola vererek ayrıca akan şelalenin sesini dinleyerek te huzurlu zaman geçirebilirsiniz.

Mert Ramazan Demir'in Yeni Filmi Geliyor! Konusu ve Kadrosu Mert Ramazan Demir'in Yeni Filmi Geliyor! Konusu ve Kadrosu

Manavgat çevresinde yer alan yürüyüş yolları ve ayrıca safari ve rafting imkanlarını değerlendirebilir, Antalya tatilinize hareketlilik kazandırabilirsiniz. Bölgede var olan safari turları ile gününüze renk katabilen bir aktivite yapmış olursunuz.

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi

Antalya gezi rotanıza eğer bir kale veya tarihi bir deneyim edineyim olarak değerlendirmek istediğinizde mutlaka rotanızı Alanya kalesine çevirmelisiniz. Alanya kalesi Orta çağ döneminin itinayla korunmuş olan bir yapısıdır. Alanya kalesinin surlarının ünü dünyaya yayılmıştır. Bu surların üzerinde ortalama 140 adet olacak şekilde burç bulunur. Alanya kalesinin çevresinde ise yine Selçuklular döneminden kalma Kızılkule’yi de mutlaka görmelisiniz.

Saklıkent Kayak Merkezi

Saklıkent Kayak Merkezi

Antalya gezilecek yerler olarak liste yapıp o şekilde bir Antalya gezi programı ayarlayarak bu kentte geldiyseniz gezi programınıza Saklıkent kayak merkezini de ilave etmenizi tavsiye ediyoruz. Zira bu kentte gün içinde eşsiz masmavi denizin ve plajların tadını çıkarabileceğiniz gibi yine ilerleyen saatlerde Saklıkent’te kayak yapma şansına nail olabiliyorsunuz. Ekvatora yakın kayak merkezidir.

Editör: Şahsüver ÇITIR