Apple Arcade, iPhone, iPad, Mac ve Apple TV'de oynanabilen özel olarak hazırlanmış oyunlardan oluşan bir koleksiyondur. Ayda birkaç dolar karşılığında aboneler, reklamlar ve uygulama içi satın almalar olmadan premium oyunlara sınırsız erişim elde ediyor. Bir sonraki seviyeye ilerlemek için daha fazla mücevher satın almaya elveda deyin. Hizmet birkaç yıldır piyasada ancak Apple Arcade'in mobil oyun tutkunuzu giderip gidermeyeceğini merak ediyorsanız bilmeniz gereken her şeyi burada bulabilirsiniz.

Apple Arcade Nasıl Kayıt Olunur ve Kullanılır?

Apple Arcade'e kaydolmak için App Store uygulamasını açın ve joy sticke benzer Arcade simgesini seçin. Ücretsiz Deneyin seçeneğini seçin ; bu, ödeme yapmanız gerekmeden önce denemeniz için size bir ay ücretsiz süre verecektir. Apple Arcade, Mac ve Apple TV ile uyumludur ancak bazı oyunlar yalnızca iPhone veya iPad'de çalışır. (Cihazlar arasında oyun oynamak için iCloud senkronizasyonunu etkinleştirmeniz gerekir .) App Store uygulamasındaki Arcade sekmesinden oyun bulun ve oynamaya başlayın.

Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz

Apple Arcade Nedir Ne İşe Yarar

Apple Arcade Oyunları Çevrimdışı Nasıl Oynanır?

Apple Arcade'e abone olduğunuzda, tıpkı Apple aygıtınızdaki diğer uygulamalar gibi Arcade ile uyumlu 200'den fazla oyundan herhangi birini indirebilirsiniz. Mac'lerde oyunlar Uygulamalar klasörüne indirilir ve aynı zamanda Launchpad'de de bulunur . Oyunlar yüklendikten sonra internet bağlantınız olmadığında bile oynayabilirsiniz; bu da Apple Arcade'i oldukça ideal bir çözüm haline getiriyor.

Apple Arcade Nasıl Paylaşılır?

Siz veya ailenizin başka bir üyesi Apple Arcade veya Apple One paketi için ödeme yapıyorsa abonelik en fazla beş kişiyle paylaşılabilir. Başkalarının hizmete erişmesini sağlamak için cihazınızdaki Apple Kimliği ayarları altında Aile Paylaşımı'nı ayarlamanız gerekir. Daha sonra kişilere davet gönderebilir veya özel güvenlik ve izleme özelliklerine sahip çocuklar için hesaplar oluşturabilirsiniz.

Denetleyicileri Apple Arcade'e Bağlama

Oyunlar yalnızca cihazınızla oynanabildiği için Controller ile veya uzaktan kumandayla giriş yapılarak çalışacaktır. Bir oyunun sayfasında bir oyun kumandası simgesi görüyorsanız bu, onu bir oyun kumandası kullanarak oynayabileceğiniz anlamına gelir. Apple TV'deki bazı oyunlar bir kumandanın kullanımını gerektirir. İyi haber şu ki, zaten uyumlu bir denetleyiciye sahip olabilirsiniz. Apple Arcade, Sony'nin DualShock 4 ve DualSense, Microsoft'un Xbox Kablosuz Kumandası, Xbox Elite Kablosuz Kumanda Serisi 2 ve Xbox Adaptive Kumandalarının yanı sıra MFi uyumlu tüm oyun kumandalarıyla çalışır. Kablosuz kumandayı bağlamak için onu Bluetooth eşleştirme moduna getirin (bunu nasıl yapacağınız kumandaya göre değişir) ve ardından onu Apple aygıtınızdaki Bluetooth ayarları menüsünde bulun. Kullanılabilir cihazlar listesinden seçin ve bağlanın.

Editör: Şahsüver ÇITIR