Yarattığı ekosistem ile kullanıcıların sade ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşamasını sağlayan Apple, oyun oynamayı seven kullanıcılar içinde yenilikler getirmeyi ihmal etmiyor. Son çıkardığı İphone 15 ve üstü modellerde, AAA kalitede konsol ve PC oyunlarından bazılarının oynanabildiğini duyuran firma geçtiğimiz günlerde kullanıcılarını oldukça sevindiren bir hamle daha yaptı.

Apple Devrim Yaratıyor: iPhone 15 ile AAA Konsol Oyunları Cebinizde!

Çıkardığı 17.4 güncellemesinin ardından Apple, artık App Store üzerinde emülatörlerin yayınlanabilmesine izin verdi. Tabi bu kararın ardından uygulama üreticileri hızlıca emülatörlerini App Store ’da yayınlamaya başladılar.

Apple Oyun Dünyası

Şu an için en çok revaçta olan emülatörlerden biri, Benjamin Stark tarafından geliştirilmiş olan Gamma oldu. Gamma PS1 zamanında çıkmış olan klasik oyunları Apple cihazlarda oynamaya imkân tanıyor. Ama içerisinde oyunlar yok, kullanıcının oyun ROM’larını bulup yüklemesi gerekiyor. ROM bulmakta zorlanan kullanıcılara, CHD ROM’larını denemelerini öneririz.

Eylem Tok İnstagram Hesabı Nedir? Eylem Tok İnstagram Hesabı Nedir?

Kısaca, retro oyunları seven ve boş zamanlarını oyun oynayarak geçirmek isteyenler için emülatörün oldukça güzel bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Oldukça sevilen bu emülatörde kullanıcılar isterlerse sanal oyun kollarını kişiselleştirebiliyorlar. Ayrıca oyunları oynarken kontrolcü ya da klavye kullanabiliyorlar.

Emülatörün sevilen bir diğer tarafı da oyuncuların katettiği ilerlemeyi bulut hizmetlerine kaydetmesi oldu. Bu sayede oyuncuların telefon hafızalarına ekstra yük binmemiş oluyor. Ama ilerlemelerin senkron şekilde kayıt edilmesi için internet hizmetinin olması gerekiyor.

Kullanıcılardan Olumlu Yorumlar Geliyor 

Bir süredir ülkemize açılmamış olan emülatörün en sonunda ülkemizde de erişime açıldığına dair haberler sosyal medyada dolaşıyor. Emülatörü indirip kullanan kişilerden şimdilik büyük şikayetlerin gelmediğini söyleyebiliriz. Yüklediği ROM’ların açılmadığını söyleyen, bağladığı kontrolcünün çalışmadığını belirten yorumlar mevcut. Bazı kullanıcılar ise telefonlarında sorunlar yaşadıklarından bahsediyorlar. Fakat firmanın büyük geliştiriciler arasında yer almasından dolayı yaşanan bu sorunların kısa süre içinde çözüleceği düşünülüyor.

Bunun dışında kullanıcıların herhangi bir güvenlik zafiyetinden bahsetmemelerini de olumlu bir gelişme olarak alabiliriz. Eğer eski oyunları seven veya göz atmak isteyen biriyseniz ve telefonunuz İphone 15 ve üzeri bir modelse, ücretsiz şekilde yayınlanmış olan bu emülatörü mutlaka deneyimlemenizi öneririz. Eğer çalıştırmakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız Youtube üzerinde emülatörü ve ROM’ları nasıl yükleyeceğinizi anlatan birçok video bulabilirsiniz.