Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan TUSAŞ Milli Muharip Uçağı Ar-Ge Tasarım Merkezi’ni ziyaret ederek, burada gençlerle buluştu. Ziyaretin ardından bir konuşma yapan Bakan, hem Türkiye'nin Ar-Ge atılımına değindi hem de gökyüzü gözlem etkinliklerinin büyümesinden bahsetti.

TÜBİTAK Antalya Saklıkent’in Gökyüzü Gözlemleri

Bakan Kacır, TÜBİTAK Antalya Saklıkent'te son 25 yıldır düzenlenen gökyüzü gözlem etkinliklerine dikkat çekti. Son beş yılda bu etkinliklerin büyük bir organizasyona evrildiğini belirten Kacır, etkinliğe katılanların Türkiye'nin dört bir yanından geldiğini ve burada yıldızları, galaksileri ve gezegenleri gözlemlediğini ifade etti.

Türkiye'nin Ar-Ge Atılımı

Türkiye'nin teknolojik gelişiminde Teknoparkların kritik bir role sahip olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, son 20 yıl içerisinde ülkemizin büyük bir Ar-Ge ekosistemi oluşturduğunu söyledi. Türkiye'de şu anda 96 Teknopark ve 9 binden fazla şirket bulunmakta. Bakan, Ar-Ge'de insan kaynağının hızla arttığını, 2000'lerde 30 binlerde olan bu sayının günümüzde 222 binlere ulaştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel Neden Görüştü? CHP Lideri Açıkladı

Özel Sektörde Ar-Ge'nin Yükselişi

Bakan Kacır, özel sektörde Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısının bin 500'ü geçtiğini belirterek, bu artışın hükumetin bu alana verdiği önem ve özel sektörün Ar-Ge kavramını sahiplenmesi ile gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, milli gelirin içindeki Ar-Ge payının 2000’li yıllarda binde 5 seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Ar-Ge Atılımının Tüm Türkiye'ye Yayılması Gerekiyor

Kacır, sadece büyük şehirlerde değil, ülkemizin dört bir yanında Ar-Ge atılımının devam etmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle Antalya gibi şehirlerde bu ivmenin artırılması gerektiğini belirtti. Bakan, özel sektör yatırımlarının artırılması ve nitelikli istihdamın çoğaltılmasının önemini vurguladı.

Ziyarette Kimler Vardı?

Bakan Kacır'ın bu önemli ziyaretine, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, İl Başkanı Ali Çetin, Tuba Vural Çokal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz da katıldı.