Bir aracın süspansiyon sistemi, çok fazla göz önünde olmayan ama araç için en kritik parçaların başında gelir. Durum böyle olunca da bu sistemin hasar almasını engellemek, daha konforlu ve güvenli sürüşler için en birinci şart oluyor. Aracınızın süspansiyon sistemine zarar verebilecek şeyleri bilirseniz onu korumak da bir o kadar kolay olur. Daha detaylı bilgi için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Roblox Neden Açılmıyor? Nasıl Açılır? Roblox Neden Açılmıyor? Nasıl Açılır?

Süspansiyon Hasarina Neler Neden Olur Ve Bunlar Nasil Önlenir

Araba Süspansiyonunu Bozan Şeyler

İşte arabanızın süspansiyonunu bozan şeyler ve onları nasıl önleyeceğinizin yolları.

KALDIRIMA VURMAK

Kaldırım kenarları dikkatli olmanız gereken yerlerdendir. Kaldırımların etrafında dikkatsiz bir sürüş çarpma şansınızı artırır. Yaşanacak herhangi bir çarpma durumunda süspansiyon sistemi zarar görecek ilk bölgelerin başında gelir. Bundan dolayı kaldırım kenarlarında dolanırken ve özellikle park durumlarında ekstra dikkatli olun.

HIZ TÜMSEKLERİNE ÇARPMAK

Hızlı sürerken hız tümseklerine çarpmak süspansiyon sistemine zarar verebilir. Hız tümseklerine karşı da dikkatli olmalısınız çünkü onlara çok sert vurursanız aracın süspansiyonunu mahvedebilir ve lastiklerinze zarar verebilirsiniz. Bu nedenle, hız tümseklerinin aracınızın hızını yavaşlatma görevlerini yerine getirmelerine izin verin ve aracınızın süspansiyonuna zarar verecek şekilde bunlara çarpmaktan kaçının.

AĞIRLIK SINIRINI AŞMAK

Aşırı yük, araba süspansiyon sistemine zarar verebilir. Her aracın süspansiyonu belirli bir ağırlık sınırına dayanacak şekilde tasarlanmıştır ve bunun aşılması, aracın süspansiyon sorunlarına neden olabilir . İster taşınıyor olun ister uzun bir yolculuğa çıkıyor olun, arabanızın veya kamyonunuzun maksimum ağırlık sınırını aşma eğiliminde olmamalısınız. Aracın maksimum ağırlık kapasitesini aşacak şekilde aşırı yüklenmesi hiçbir durumda tavsiye edilmez.

SERT FREN YAPMAK

Trafik işaretlerinin bir nedeni var. Frene sert ve ani basmak zorunda kalmamak için bunlara dikkat etmeye çalışın. Sert fren yapmak arabanızın süspansiyonunu bozan en önemli şeylerden biridir. Bu şekilde araba kullanıyorsanız bunu değiştirmeniz gerekiyor çünkü fren pedalına kuvvetli bastığınızda süspansiyon parçalarını aşındırırsınız. Frenlere hafifçe basmayı alışkanlık haline getirin veya arabanın süspansiyonunu koruyun.

ÇUKURLAR

Çukurlar ve diğer engeller aracınızda ani şoklar yaratabilir. Zaman geçtikçe bu şoklar aracın süspansiyon bileşenlerini içe doğru bozarak süspansiyon parçalarının ömrünü kısaltır. Bu yüzden çukurlara dikkat edin.

DÜZENLİ BAKIMI ATLAMAK

Süspansiyon sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlamak için araç bakımı hayati önem taşır. Aracınızın planlanmış bakımını bazen atlıyorsanız, aracınızın süspansiyon hasarına hazır olmanız gerekecektir çünkü düzenli bakım, süspansiyon sisteminin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Editör: Şahsüver ÇITIR