Erzurum’un Tortum ilçesinde bilinen ancak tedbir alınmayan ölümcül viraj, yine acı bir kazaya neden oldu. Yaklaşık 70 kazanın yaşandığı bu viraj, son olarak bir kişinin ölümüne sebep oldu.

13.30 sıralarında Tortum'da Şahin tepesi mevkiinde yaşanan kaza, keskin virajı alamayan 34 UC 9590 plakalı otomobilin devrilmesiyle sonuçlandı. Otomobilin sürücüsü İsmail Şahin, kazada otomobil altında kalarak hayatını kaybetti.

erzurum yolu kaza2

Bölge halkı, sürekli olarak kazaların yaşandığı bu tehlikeli virajın yıllardır göz ardı edilmesine tepki gösteriyor. "Ölüm virajı" olarak adlandırılan bu bölgede kazaların ardı arkası kesilmiyor.

Hüseyin Şahin, “Buradaki viraj oldukça keskin ve araçlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Onlarca araç burada dereye uçtu. Bu tehlikeyi göz ardı edemeyiz, acil tedbirler alınmalı” dedi.

Eşkıyalık Zirvede: Trabzon Sürmene'de Dolmuşçular Öğrenci Servisine Saldırdı! Eşkıyalık Zirvede: Trabzon Sürmene'de Dolmuşçular Öğrenci Servisine Saldırdı!

Bir diğer bölge sakin Aytekin Er, "Bu viraj, ilçemiz halkı tarafından ölüm virajı olarak biliniyor. Onlarca vatandaş bu virajda hayatını kaybetti. Yetkililerden talebimiz bu virajın bir an önce düzenlenmesi” şeklinde konuştu.

erzurum yolu kaza

Mahalle Muhtarı Mustafa Büyüközmen de duruma tepkisini dile getirerek, “Son 5 yılda 60-70 kaza meydana geldi. 15-20 kişi hayatını kaybetti. Yetkililere sesleniyoruz: Bu ölüm yoluyla ilgili tedbir alın. Canlar gitmesin, artık yeter” ifadelerini kullandı.

Kazaların devam ettiği bu bölgede, geçen hafta yaşanan bir kazada yol kenarındaki bariyerlerin kırıldığı ve henüz tamir edilmediği öğrenildi. Bu durumun bölgedeki kazaları daha da artırabileceği endişesi taşınıyor.