Aydın gezilecek yerler kapsamında sizlere tanıtmak istediğimiz Aydın ili, Ege bölgesinin çok sayıda ziyaretçi çeken şirin bir ilidir. Aydın diğer illere oranla ılıman bir iklim yapısına sahiptir. Bu nedenle yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olur. Adeta yılın her mevsimi bu şirin belde de oldukça keyifli geçer. Aydın iline bu özelliklerinden dolayı adeta egenin incisi de deniliyor. Bu bölgede yetişen incir adeta Aydın ilini egenin incisi yapmaya yeterlidir.

Dünya incir tüketiminin büyük çoğunluğu bu bölgede yetişmekte olup tüm dünya ya buradan ihraç edilir. Bölgede yaşayan halkın büyük çoğunluğu incir ve üzüm yetiştiriciliği yapıyor. Bölgenin vatandaşlarının geçim kaynağı üzüm bağlarıdır.

Aydın’da Gezilecek Tarihi Yerler Nasıldır?

Aydın’da Gezilecek Tarihi Yerler

Egenin hemen her noktasında olduğu gibi Aydın ilinde de tarihi ve kültürüler alanlar oldukça fazladır. Aydın ilinin topraklarında geçmişten günümüze kadar çok sayıda medeniyet yaşamıştır. Aydın gezilecek yerler olarak inceleme yaptığımızda özellikle bu ilde ören yerleri olarak çok sayıda gezilmesi, öğrenilmesi gereken alanlar olduğunu söylemek isteriz.

Kanlı Ay Neden Olur? Sebepleri Neler? Kanlı Ay Neden Olur? Sebepleri Neler?

Güvercinada Kalesi

Güvercinada Kalesi

Aydın ilinin gözde tatil beldesi olan Kuşadası’nda yer alan Güvercinada Kalesinin bir zamanlar olası saldırılara karşı savunma kalesi olarak yapıldığını söyleyebiliriz. Kuşadasını tam olaeak panoramik şekilde bu kaleden izleyebilir ve ilçenin eşsiz güzelliklerini gözlemleyebilirsiniz. Kuşadası her sene yerli ve yabancı turist çekebilen bir ilçemizdir. Güvercinada kalesi turistler tarafından ilgi görüyor.

Zeus Mağarası

Zeus Mağarası

Aydın gezilecek ve görülecek yerler kapsamında bu ilin doğal güzelliklerini sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Aydın ilinde yer alan Dilek yarımadasına gidebilmek için 20 metre kadar kaygan bir kayalık patikadan geçilmesi gerekiyor. Gerek tarihi gerekse soğuk suyuyla yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı olan Zeus, her yıl ziyaretçi akınına uğruyor.

Aydın Doğal Güzellikleri Nasıldır?

Aydın doğal güzellikleri denildiğinde akla ilk gelen Bafa Gölü oluyor. Bafa Gölü, Aydın ve Muğla sınırları arasında kalan Egenin en büyük göllerinden biri olarak kabul edilir. Bafa Gölü 1989 yılından bugüne Tabiat parkı olarak ziyaretçilere açılmıştır.

Editör: Şahsüver ÇITIR