500 ve 1000 Liralık Banknotlar: Karahan, İhtiyaç Durumunda Adım Atılacağını Belirtti 500 ve 1000 Liralık Banknotlar: Karahan, İhtiyaç Durumunda Adım Atılacağını Belirtti

Yanık, geçtiğimiz aylarda yaşanan Kahramanmaraş'taki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Deprem yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Yanık, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Milletin hangi ihtiyacı olursa olsun, nerede ihtiyacı varsa oraya gidip hizmet etmekle yükümlü olduklarını belirten Yanık, AK Parti iktidarının 20 yıldır bunu yaptığını ve bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Gençlerin aile kurma sürecinde ihtiyaç duydukları desteği sağlamak amacıyla kuracakları "Aile ve Gençlik Bankası" hakkında detay veren Yanık, 30 yıl önce ailelerin çocuklarını evlendirebilmek için hasat zamanını beklediklerini belirtti. Ancak bugün AK Parti'nin hayata geçirdiği aile destek programları sayesinde gençlere gerekli desteğin sağlandığını ifade etti. Yanık, Aile ve Gençlik Bankası ile vatandaşın hasat mevsimini beklemesine gerek kalmadan, gençlerin aile kurarken ihtiyaç duydukları desteği sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde vatandaşların desteklerini beklediklerini belirten Yanık, terör baronlarını arkasına alanların sandıkta milletten sağlam bir ders alacaklarını ifade etti. Osmaniye'nin en güçlü şekilde tepki göstererek, millet düşmanlarına en büyük dersi vereceğini vurguladı.

Türkiye'nin yer altı kaynakları ve üstündeki zenginlikleriyle birlikte çok büyük potansiyeli olduğunu belirten Yanık, bu potansiyeli kullanabilmek için gereken adımların atıldığını söyledi. TCG Anadolu'yu, İHA'sını, SİHA'sını, Altay Tankı'nı, milli muharip uçağı gibi büyük projeleri kendilerinin yapmaya başladıklarını belirten Yanık, terörle mücadelede batıdan gelen engellere rağmen güçlenerek milli uyduyu uzaya gönderdiklerini ifade etti. Önümüzdeki süreçte daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu, daha zengin ve kendini daha güvende hisseden bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceklerini vurguladı.

Bakan Yanık'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin geleceği için gençlerin aile kurma sürecinde karşılaştıkları sorunlara çözüm sağlamak amacıyla "Aile ve Gençlik Bankası" kuracaklar.