Bakan Kirişci'nin bir diğer müjdesi ise orman yangınlarında hayatını kaybeden orman elemanlarıyla ilgili oldu. Bakan Kirişci, Meclis'te bugün görüşülmeye başlanacak Orman Kanunu'nda değişiklik yapılacağını ve orman yangınlarında hayatını kaybeden orman elemanlarının şehit statüsüne alınacağını açıkladı. Bakan Kirişci,

"Elinde arazözün hortumu yangına dalıyor, hayatını kaybediyor. Sayıları çok değil ama insanları onore etmek, ailelerini bugün için onore etmek adına şehitlik ve gönüllüler şehit statüsüne alınması böylelikle sağlanmış olacak"

dedi.

Bakan Kirişci'nin son olarak duyurduğu destek ise Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yara alan sektörlerin başında gelen tarım ve hayvancılık oldu. Bakan Kirişci, deprem bölgesinde 1.5 milyar liralık hayvan yemi desteğinde bulunacaklarını bildirdi.

Böylece Bakan Kirişci, tarım sektörünün sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını ve yeni dönemde daha güçlü bir tarım politikası izleyeceklerini gösterdi. Tarım sektörü temsilcileri ve üreticiler de Bakan Kirişci'nin açıklamalarından memnuniyet duyduklarını belirttiler.