İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024

Marmara Denizi'nde 2021 yılında ciddi boyutlara ulaşan müsilaj tehlikesine dikkat çekmek için Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan önderliğinde bir farkındalık dalışı gerçekleştirildi.

Mehmet Doğan, Dalış Lideri Fatih Tanbatar ve Barış Bilici ile birlikte Erdek Körfezinde, müsilajın doğal çözümünde büyük rol oynayan Pina Midyelerinin durumunu yakından inceledi. Etkinlik kapsamında yaklaşık 10 metre derinlikte Ay Yıldızlı Türk Bayrağını da açan ekip, denizlerin temizliğinin ve korunmasının önemine vurgu yaptı.

Devletin müsilaj tehlikesine karşı birçok önlem aldığını belirten Doğan, “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin Bandırmamıza kazandırdığı en önemli proje olan arıtma tesisimizin de denizimizin temizliği açısından büyük önem taşıdığını" ifade etti. Doğan, denizlerin doğal dengesi içerisinde kirliliği süzen Pina Midyelerine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Pina Midyeleri, doğal temizleyiciler olarak denizlerimizdeki kirliliği önlemektedir. Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın Umut Pina mottosuyla başlattığı bu proje, Marmara Denizinin gelecekteki temizliği için büyük bir gösterge olacaktır."

Mehmet Doğan, bu tür farkındalık etkinliklerinin gelecekteki nesiller için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu deniz, bu doğa, bu dünya hepimizin. Bizler bugün denizlerimizi korumazsak, çocuklarımız ve torunlarımız bu güzelliklerden faydalanamayacaktır. İnşallah Bandırma Livatya Sahili'nde yakında tamamlanacak olan Arıtma Tesisimiz sayesinde denizimize tekrar gireceğiz." şeklinde konuştu.

Bandırma'da gerçekleştirilen farkındalık dalışı, denizlerin korunmasının ve temizlenmesinin önemini bir kez daha gündeme getirerek, doğal çözüm yöntemleriyle denizlerin kurtarılması gerektiğini vurguladı.