Erkan Baş, konuşmasında TİP'in sen ben kavgası olmadığını vurgulayarak, "TİP'in belki de Türkiye'de en güçlü olduğu yer Hatay. Sevgili Barış yoldaşım dedi ki, 'Can çıkacak!' dedi, Can! Herkes Türkiye İşçi Partisi'ni bu gözle değerlendirsin. Herkesin anasının ak sütü gibi helal göreceği milletvekilliğini cezaevindeki yoldaşı çıksın diye, başka bir turizm işçisi yoldaşı milletvekili olsun diye bırakmış bir yoldaşımız var. Gurur duyuyoruz biz onunla!" ifadelerini kullandı.

Erkan Baş'ın bu açıklaması, salonda alkış ve ıslıklarla karşılanırken Barış Atay ise gözyaşlarını tutamadı. Salondaki alkış ve ıslıklar devam ederken Atay ayağa kalkıp salonu selamladı.

Barış Atay'ın bu kararı, Gezi Parkı protestoları sırasında gözaltına alınan ve hapis cezasına çarptırılan avukat Can Atalay'ın serbest kalması için yapılan kampanyaların bir sonucu olarak yorumlanıyor. Atalay'ın serbest bırakılması için birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti harekete geçmişti. TİP'in Hatay'dan çekilme kararı, Atalay'ın serbest kalması için yapılan bu mücadeleye bir katkı olarak değerlendiriliyor.

Bu olay, Türkiye'deki siyasi partilerin ve siyasi liderlerin, sadece siyasi çıkarları değil, daha geniş bir toplumsal sorumluluğu da olduğunu hatırlatıyor. Siyasi liderlerin, toplumsal sorunlara karşı duyarlı ve hassas olması, toplumun da siyasi liderlere olan güvenini artıracaktır.