Bir iş görüşmesine giderken kendinizi gergin hissediyorsanız emin olun ki yalnız değilsiniz. Çoğu insan iş görüşmesi öncesinde ve sırasında bir dereceye kadar gerginlik yaşar . Sinirler önemli bir olaya karşı verilen doğal bir tepkidir ve basitçe bunu doğru yapmaya önem verdiğinizi gösterir. Ancak çok gergin olmak sizi geride tutabilir, bu nedenle nasıl rahatlayacağınızı bilmek önemlidir. Detaylar için okumaya devam edin.

Başarıyı görselleştirin

Hayatın her kesimindeki en iyi performans gösteren kişiler, sinirliliğin üstesinden gelmek için görselleştirme tekniklerini kullanır. Görselleştirme, olaydan önce görüşmeyi hayal etmeniz demektir. Kendinizi sakin ve kontrol sahibi hissederek odaya girdiğinizi hayal edin. Kendinizi dik dururken, gülümserken ve kolaylıkla el sıkışırken hayal edin. Soğukkanlılıkla soruları yanıtladığınızı, görüşmeyi yapanlarla iyi bir ilişki kurduğunuzu ve performansınızdan memnun hissederek odadan ayrıldığınızı hayal edin.

Girişimci Insanların Özellikleri

Cevaplarınızı pratik edin

İş görüşmesi heyecanına genellikle bilinmeyene karşı duyulan korku veya donup kalacağınız ya da yanlış bir şey söyleyeceğiniz endişesi neden olur. Telaşlanmayı önlemek için, genel iş görüşmesi sorularına verilen yanıtların provasını yapın . Bu, sizin tutarlı, kısa ve öz yanıtlar verme beceriniz konusunda kendinizi daha rahat ve güvende hissetmenize yardımcı olacaktır.

Hazırlıklı olun

Eğer kendinizi görüşmeye hazırlamazsanız gerginliğiniz kontrolü ele geçirebilir. İş görüşmenize hazırlanmak için zaman ayırmanız rahat kalmanıza yardımcı olacaktır ve görüşmeyi yapan kişi, görüşmeye gelmeden önce biraz zaman ve çaba harcadığınızı hissedecektir.

Chery Omoda 5 Fiyatları Düşüyor! Temmuz Ayına Özel Kampanya Chery Omoda 5 Fiyatları Düşüyor! Temmuz Ayına Özel Kampanya

Acele etmeyin

Zaman ayırmak, rahatlamakla ilişkilendirdiğiniz bir şeydir. Sorular geldikçe cevaplamak için kendinize yeterli zaman verin. İş görüşmesi sırasında kendinizi gergin hissettiğinizde, yanıtlarınızı aceleye getirme eğiliminde olabilirsiniz. Bu, çoğu zaman sorunun asıl noktasını kaçırmanıza ve siz aceleyle cevap verirken görüşmeyi yapan kişinin de size yetişmek için çabalamasına neden olarak işleri kötü bir duruma sokar.

Olumlu düşünün

Zihniyet güçlü bir şeydir. İş görüşmeleri hakkındaki düşüncelerinizi değiştirmek, hissettiğiniz baskının miktarı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Bu yüzden gülümsediğinizden ve pozitifliğinizi vücut dilinize de yansıttığınızdan emin olun. Görüşmeyi üstesinden gelinmesi gereken heyecan verici bir zorluk olarak görmeyi deneyin. Kendinize geçmiş başarılarınızı hatırlatın ve göreve getirebileceğiniz güçlü yönlere odaklanın. Mükemmel cevaplar vermek için kendinize beklentiler yüklemekten veya rekabet gibi üzerinde kontrolünüz olmayan şeyleri düşünmekten kaçının. Bunun yerine, enerjinizi yapabileceğinizin en iyisini yapmaya odaklayın.

Editör: Şahsüver ÇITIR