Üsküdar Üniversitesi'nden Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Ayşe Aydemir Yıldırım, fırtına riskine karşı alınması gereken önlemleri açıkladı.

Üsküdar Yollar Neden Kapalı? Ne Zaman Açılacak? 12 Mayıs 2024 Üsküdar Yollar Neden Kapalı? Ne Zaman Açılacak? 12 Mayıs 2024

Üsküdar Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Ayşe Aydemir Yıldırım, fırtına uyarısı yaparak, kuvvetli rüzgarlarla birlikte oluşabilecek hasarların önüne geçmek için kapalı alanlarda kalınması gerektiğini vurguladı. Özellikle araç içindeyken köprü ve viyadük gibi yapıların dikkatle geçilmesi gerektiğini belirtti.

Meteorolojik Uyarılar Takip Edilmeli ve Dikkate Alınmalı

Yıldırım, fırtına öncesinde alınacak tedbirler hakkında önemli bilgiler verdi. Meteorolojik uyarıların televizyon, radyo gibi yayın kuruluşlarından takip edilmesi gerektiğini ve uyarıların ciddiyetle dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Uyarı yapıldıktan sonra dışarıya çıkılmaması, sahil bölgelerinden uzaklaşılması, açıkta bulunan saksılar ve diğer eşyaların güvenli bir yere alınması önemli tavsiyeler arasında yer aldı.

Fırtına Sırasında Alınması Gereken Önlemler

Fırtına sırasında yapılması gerekenler konusunda Yıldırım, herkesin sakin bir şekilde evlerinde veya kapalı alanlarda beklemesi gerektiğini belirtti. Dışarı çıkma durumunda bina, ağaç, elektrik direği gibi potansiyel tehlike oluşturabilecek yerlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, fırtına esnasında hasar meydana gelmişse bu hasarı onarmak için dışarıya çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

Fırtına sonrasında yapılması gerekenler hakkında konuşan Yıldırım, elektrik kablolarına dokunulmaması, güvenli olmayan yapılar ve ağaçlardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Hasarların sonradan ortaya çıkabileceğine dikkat çekerek, güvenli olmayan alanlara giriş yapılmaması gerektiğini vurguladı. Bu önlemlerin alınmasıyla fırtınalara karşı kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabileceğimizi ifade etti.