## Kavga Neden Çıktı?

Kavganın nedeni tam olarak bilinmiyor ama aralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı husumet olduğu ileri sürülen iki aile arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede büyüyerek taşlı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Bazı iddialara göre, kavganın sebebi arazi anlaşmazlığı veya akrabalık ilişkileriydi. Her ne olursa olsun, bu kavga sonucunda iki aile birbirine düşman oldu ve mahallede büyük bir gerginlik yaşandı.

## Kavga Nasıl Bitti?

Kavgada ismi öğrenilemeyen 2 kişi, atılan taşlarla yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, polis tarafların kavgayı sonlandırması için havaya uyarı ateşi açtı. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alınırken, kavga anları ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde, iki ailenin üyelerinin birbirlerine taş, sopa ve silahla saldırdıkları, polisin müdahale ettiği görülüyor.

## Kavgadan Sonra Ne Oldu?

Kavgadan sonra Batman Valiliği ve bölgedeki kanaat önderlerinin girişimleriyle bir araya getirilen aileler, düzenlenen törenle barıştırıldı. Barış töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, bu tatsız olayın bugün barışla sonuçlanmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Kanaat önderleri de barışın sağlanmasına vesile olan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'a teşekkür ettiler. Aileler de birbirlerine sarılıp özür dilediler ve bir daha böyle bir olay yaşanmayacağına söz verdiler.