Özgür Özel'den Karadeniz'e Tepki: "Yanlış Devlet’in Eline Sarılmışsın" Özgür Özel'den Karadeniz'e Tepki: "Yanlış Devlet’in Eline Sarılmışsın"

CHP'de yerel seçimlere doğru aday belirleme süreci, Ankara'da gergin bir atmosfere neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Etimesgut Belediye Başkan adaylığı için Erdal Beşikçioğlu'nun önerilmesi üzerine masayı terk etmesi, parti içinde önemli bir krize yol açtı.

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut'tan aday gösterilmemesi üzerine rest çektiği belirtiliyor. Yavaş'ın, önerdiği ismin kabul görmemesi durumunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan adaylığını çekebileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Mansur Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu ile kişisel bir sorunu olup olmadığı düşünülürken, bir yandan da sadece Etimesgut için uygun gördüğü adayın tercih edilmemesine tavır almış olabileceği öngörülüyor.

Özgür Özel Mansur Yavaş’a Kapı Kapattı: "İtiraz Edilecek Bir Şey Yok"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş'ın restine karşı çıkarak, "Mansur Bey'in itiraz edebileceği bir durum yok. Belki Etimesgut ile ilgili başka şeyler olabilir. Ama Mansur Bey'in gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz" şeklinde konuştu. Özgür Özel’İn Mansur Yavaş için verdiği mesaj vatandaşlarda belirsizlik yaratırken, Yavaş’ın adaylıktan çekilmesi üzerine nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor. 

Erdal Beşikçioğlu'nun Adaylığı Netleşti

Son bilgilere göre CHP Parti Meclisi'nde Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına onay verildi. Şimdi gözler, Yavaş'ın Beşikçioğlu'nun adaylığı durumunda nasıl bir hamle yapacağına çevrildi. Alınan son bilgiler Mansur Yavaş’ın Beşikçioğlu’nun adaylığı karşısında rest çekip Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekildiğine yönelik olsa da henüz resmi bir açıklama gelmedi.

CHP içindeki gelişmeler, Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığından çekilip çekilmeyeceği sorularını beraberinde getirdi. Behzat Ç. dizisinin yıldızı Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı, Ankara'da siyasi dengeleri değiştirecek mi, yoksa Yavaş'ın resti geri dönecek mi, merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi