Bodrum Belediyesi, Bodrum Sosyal Yardımlaşma Derneği ile iş birliği yaparak başlattığı Gıda Bankası Sistemi Projesi ile gıda israfını önlemeye ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye odaklanıyor. Bu proje kapsamında Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından bir dizi çalışma yürütülüyor.

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Vergi Avantajıyla Bağışlar

Gıda Bankacılığı sistemi altında faaliyet gösteren Bodrum Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne yapılan bağışlar, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi'nden indirim konusu yapılabilme avantajı sunuyor. Bu, bağışçılara önemli bir vergi avantajı sağlıyor.

Binlerce Aileye Gıda Desteği

2023 yılının ilk 6 ayında, Bodrum Belediyesi Gıda Bankacılığı kapsamında 13 mahallede bin 750 haneye gıda desteği sağladı. Bağışların kabul ve onay işlemleri, belediyenin "Fazla Gıda Portalı" üzerinden kolayca yapılıyor. Ürünler, sağlık açısından sakıncası olmayan, son tüketim tarihini geçmemiş ürünler arasından seçilip uygun bir şekilde paketleniyor ve soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor.

Kedilerin Mırlama Sırrı Çözüldü! Kedilerin Mırlama Sırrı Çözüldü!

Çeşitli Bağışlarla Destek

AHBAP Derneği ile yapılan görüşmeler sonucunda bin adet gıda kolisi, 300 kırtasiye malzemesi ve gıda çeki gibi önemli bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca, bir hayırsever tarafından 280 gıda kolisi bağışlandı.

Üreticilerden Gıda Yardımı

Kış aylarında elde kalan ve satamayan üreticilerin 2 ton mandalinası Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından satın alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Deprem Bölgesine Yardım

Gıda Bankacılığı kapsamında toplanan yardım ve bağışlar, deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine de ulaştırıldı.Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Başkan Aras'ın Değerlendirmesi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, gıda israfının önlenmesi, sosyal dayanışmanın artırılması ve ihtiyacı olan vatandaşlara yardım elini uzatma amacıyla Gıda Bankacılığı Sistemi Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirterek, projenin önemine vurgu yapıyor. Başkan Aras, projenin özverili çalışmalarla devam edeceğini ifade ediyor.