Bitcoin'in fiyatı küresel piyasalardaki risk iştahının artması ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan ilginin devam etmesiyle birlikte 47 bin doların üzerinde işlem görerek son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Gelişen durumlar, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

25 Temmuz 2024 Bu Hisseler Çok Kazandırıyor! 25 Temmuz 2024 Bu Hisseler Çok Kazandırıyor!

ABD fonlarındaki istikrarlı girişler ve Nisan ayında yapılacak olan Bitcoin yarılanmasına yönelik artan ilgi, Bitcoin fiyatının bugün 47 bin 667 dolara kadar yükselmesini sağladı. Bu faktörler, Bitcoin'e olan talebi arttırıyor ve fiyatı destekliyor.

Bitcoin'de Süregelen Yükseliş Eğilimi

En büyük dijital varlık olan Bitcoin, şu sıralarda yüzde 4,83 artışla 47 bin 540 dolar seviyesinde işlem görüyor. Yıl başından bu yana gösterdiği %13,6'lık artış, Muhteşem Yedili olarak adlandırılan mega-cap teknoloji hisselerini geride bıraktı. 

Bitcoin ETF'lerine Artan Talep

ABD spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına şu ana kadar net 8 milyar dolarlık bir giriş oldu. Bu, yatırımcıların kripto para piyasasına olan güveninin arttığını gösteriyor. Ancak, Grayscale fonundan 6 milyar dolarlık bir çıkış yaşandı, bu da piyasadaki dalgalanmanın bir göstergesi olabilir.

Nisan Ayında Beklenen Yarılanma ve Etkileri

Bitcoin Nisan ayında bir yarılanma yaşayacak. Bu durum, dolaşıma giren Bitcoin miktarının azalmasına neden olacak ve arz/talep dengesini etkileyerek fiyatı yukarı çekecek. Yatırımcılar bu olaya odaklanarak pozisyonlarını şekillendiriyorlar. 

Diğer Kripto Paralarda da Yükseliş Gözleniyor

En yüksek hacimli ikinci kripto para olan Ethereum, 2,511 dolara kadar yükseldi. Benzer şekilde, Solana da 106 dolara kadar yükselerek dikkatleri üzerine çekti. Bu durum, genel kripto para piyasasının değerinin yüzde 4,19 artarak 1,78 trilyon dolara yükselmesine sebep oldu.

Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatlarındaki yükseliş trendi, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. ETF'ler ve Nisan ayındaki yarılanma beklentileri, bu eğilimi destekleyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Ancak, piyasadaki dalgalanmaları takip etmek ve dengeli bir şekilde yatırım yapmak önemlidir.

Editör: Haber Merkezi