2024 yılı için İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) heyecanı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav giriş yerlerini ve detaylarını açıkladı. Öğrenciler ve veliler, e-Okul sistem üzerinden sınav giriş belgelerini sorgulayabilirler. İşte, 2024 İOKBS hakkında bilmeniz gerekenler:

2024 İOKBS Bursluluk Sınavı: Giriş Belgeleri ve Sınav Detayları

Esınav Meb 2

MEB, 2024 İOKBS için sınav giriş belgelerini "meb.gov.tr" üzerinden yayınladı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, öğrencilerin sınav giriş yerlerinin erişime açıldığı bildirildi. Adaylar, sınav giriş belgelerini e-Okul sistem üzerinden sorgulayarak, sınav salonu, sıra numarası ve diğer önemli bilgileri edinebilecekler.

2024 İOKBS, 21 Nisan 2024 Pazar günü Türkiye genelinde saat 10.00'da başlayacak. Sınav, pandemi öncesinde Eylül ayında yapılırken, bu yıl eğitim öğretim yılı bitmeden, yaz tatili başlamadan önce gerçekleştirilecek. Bu değişiklik, öğrencilerin güncel bilgilerle sınava girmelerini sağlamak amacıyla yapıldı.

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen müfredat kazanımları çerçevesinde düzenlenecek. İOKBS'de farklı kademeler için soru sayısı ve sınav süresi şöyle belirlendi:

GUY Nedir? GUY Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Şartları 2024 GUY Nedir? GUY Başvuru Tarihleri Ne Zaman? Şartları 2024
  • 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar: Dörder seçenekli 80 soru, toplam 100 dakika süre.
  • Hazırlık ve 9, 10, 11. Sınıflar: Dörder seçenekli 100 soru, toplam 120 dakika süre.

Bu sınav formatı, öğrencilerin bilgi ve becerilerini kapsamlı bir şekilde ölçmeyi amaçlamaktadır.

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde MEB'in resmi web sitesi "meb.gov.tr" üzerinden açıklanacak. Öğrenciler ve veliler, TC kimlik numaraları ve e-Okul şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçları öğrenebilecekler.

Sınav giriş belgeleri, fotoğraflı olup, okul müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra öğrencilere verilecek. Öğrenciler, belirtilen sınav bölgesi, bina, salon ve sıra numarasında sınava katılacaklar. Ayrıca, sınav sırasında alınacak Covid-19 tedbirleri ve diğer sağlık önlemleri MEB tarafından ayrıca duyurulacak.

2024 İOKBS, öğrencilere burslu eğitim fırsatı sunmak için önemli bir adım. Öğrencilerin ve velilerin sınav giriş bilgilerini doğru şekilde sorgulamaları, sınav günü ve saatinde belirtilen yerde hazır bulunmaları gerekmektedir. Herhangi bir aksilik yaşamamak adına sınav öncesi ve sınav günü alınması gereken önlemler hakkında bilgi edinmek, sınav sürecinin sorunsuz geçmesine yardımcı olacaktır.