Çankırı gezilecek yerler araştırması yaparak bu kentte seyahat etmeyi düşünüyorsanız makalemizden yararlanabilir ve kent hakkında gezilmesi gereken rotaları öğrenebilirsiniz. Osmanlı Ve Roma döneminde Çankırı kenti bu medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Çankırı geçmiş dönemlerden günümüze kadar farklı bir gelişim göstermiş olmasına rağmen var olan tarihi özelliklerinden ve geleneklerinden de ayrılmamış olan bir şehirdir.

Çankırı iline geldiğinizde bu ilde sadece tarihi ve kültürel bir gezi yapmış olmazsınız. Ayrıca kış sporlarıyla ilgilenmek isterseniz de Çankırı’ya mutlaka seyahat etmelisiniz. Kayak merkezleri ile ve tarihi kültürel özellikleri ile ilgi gören kent, ayrıca Osmanlı mimarisini yansıtan evleri ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Çankırı’da yer alan Askerağa Konağı da Çankırı’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler olarak öne çıkıyor. Askerağa Konağı, tarihi ve kültürel gezi planlamak isteyen kişiler için ideal bir seçimdir.

Çankırı Kalesi

Çankırı Kalesi

Serkan Çayoğlu Yeni Projeyle Geliyor! Serkan Çayoğlu Yeni Projeyle Geliyor!

Çankırı kalesi Çankırı’nın merkezinde yer alıyor. Merkezde bir konuma sahip olmasından dolayı da kaleye olan ulaşım oldukça kolaydır. Yürüyerek veya özel araçlarla kaleye ulaşım basittir. Kalenin yapısı tam olarak dörtgen olup, kalenin içinde türbe ve kaya mezarı da yer alıyor. Çankırı kalesinin çevresi de günümüzde mesire alanı olarak kullanılmaktadır.

Çankırı kalesi özellikle yabancı turistlerinde ilgi odağı oluyor. Kale hafta içi her gün ücretsiz şekilde ziyaret edilebiliyor.

Çankırı Askerağa Konağı

Çankırı Askerağa Konağı

Çankırı Askerağa konağı Çankırı’nın merkezinde yer almaktadır. Askerağa Konağı 1928 yılında inşa edilmiştir. Tarihi Konak günümüzde restore edilmiş bir şekilde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık hale getirilmiştir. Çankırı’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasına Askerağa Konağı’nı eklemeyi unutmamalısınız. Askerağa Konağı hafta içi her gün ve hafta sonları da dahil olmak üzere ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Sakaeli Kaya Mezarları

Orta ilçesinde bulunan Sakaeli kaya mezarları Sakaeli köyü sınırları arasındadır. Bu kaya mezarlarına ulaşım sağlamak için Kurşunlu yolunu kullanabilirsiniz. Roma İmparatorluğu dönemini yansıtan kaya mezarları özellikle peri bacasına benzeyen oluşumlarıyla da yabancı, yerli turistlerin ilgi odağı oluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR