Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz süreci yatırımcıların dikkatini çekti. Bugün sona erecek olan bu süreçte, firma 302.000.000 TL nominal değerli mevcut sermayesini 100.000.000 TL artırarak 402.000.000 TL’ye yükseltecek. Yaşanan artış şirketin büyüme hedefleri doğrultusunda finansal güç kazanmasına yardımcı olacak.
Halihazırda satılacak payların tahsisatı da yatırımcılar için oldukça önemli konu. Bireysel yatırımcılara %60, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise %40 oranında pay ayrılmış durumda. Bu dağılım yatırımcıların şirketin geleceğine olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Cem Zeytin’in halka arzı özellikle bireysel yatırımcılar için fırsatlar sunarak geniş yatırımcı kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.
CEM Zeytin Halk Arz Tarihi Belli Oldu mu?
Cem Zeytin’in halka arzı, yatırımcıların yoğun ilgisiyle 29 Ağustos ile 1-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Halka arz süreci Türkiye'nin son dönemlerdeki en dikkat çeken finansal etkinliklerinden biri olarak öne çıktığını biliyoruz. Yatırımcılar Cem Zeytin’in hisselerini almak için sabırsızlıkla beklerken, bu süreçte T1 ve T2 bakiyelerinin kullanılamayacağına dair bilgiler de duyuruldu. Bu durum birçok yatırımcı için farklı bir strateji geliştirme gerekliliği doğurdu.
Halka arzın talep toplama süreci 3 Eylül saat 17.00’de sona erdi. Yatırımcılar, şirketin büyüme potansiyelini ve sektör içindeki yerini göz önünde bulundurarak arzda yer almayı hedeflediler. Ancak bu süreçte hangi yatırımcıların hangi miktarlarda hisse alacağı ve arzın genel sonuçları merakla bekleniyor. Cem Zeytin uzun vadede yatırımcılarına neler sunacak bu sorular yatırımcılar tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor.
CEM Zeytin Ne İş Yapıyor?
Cem Zeytin 1930 yılında Ankara'da kurulmuş olan köklü bir firma olarak zeytin sektöründe uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. Gerek zeytin üretimi gerekse yaptıkları ile dikkat çeken CEMZY Edremit ve Mut’taki tesislerinde sürdürülebilir tarım uygulamalarını benimseyerek doğal ve sağlıklı zeytinler üretmektedir.
Şirketin en önemli prensiplerinden biri yerli üretimi ve çiftçileri desteklemektir. Firmanın anlayışıyla yerel üreticilerle işbirliği yaparak, zeytin yetiştiriciliğini teşvik eden projeler geliştirmekte ve onların sürdürülebilir tarım uygulamalarına geçişlerine yardımcı olmaktadır.