CHP'nin Antalya'da gerçekleştirilen 38. Olağan İl Kongresi büyük bir coşkuyla Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde yapıldı. Bu önemli gün, partinin geleceğini şekillendirecek önemli kararların alındığı bir dönemeç olarak kaydedildi.

647 delegenin katılım gösterdiği bu kongrede, başkanlık için iki önemli isim yarıştı: Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz ve CHP'nin eski Antalya Milletvekili ile aynı zamanda CHP Antalya İl Başkanlığı ve Kumluca İlçe Belediye Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Nail Kamacı. Kongre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer'in divan başkanlığında gerçekleştirildi.

Oylama sonucunda, Nuri Cengiz 208 oy alırken, Nail Kamacı'ya gelen 390 oy, onun CHP'nin yeni Antalya İl Başkanı olmasını sağladı. Bu sonucun ardından duygusal anlar yaşandı. Mevcut Başkan Nuri Cengiz, "CHP her zaman kazanandır. Gelecekte de bu birlikteliğimizi sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim" Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim"

Öte yandan, Nail Kamacı, yeni görevine ilişkin düşüncelerini şu şekilde ifade etti: "Bu göreve layık görüldüğüm için herkese teşekkür ederim. Ancak unutulmamalıdır ki ben artık sadece bir grubun değil, tüm CHP'lilerin Antalya İl Başkanıyım. İlçe başkanlarımızla birlikte hareket edeceğim ve onların görüşlerini her daim önemseyeceğim."

Bu kongre, Antalya'da CHP'nin birlik ve beraberlik mesajı verdiği, demokrasinin en güzel örneklerinden birini sergilediği bir gün olarak tarihe geçti.