CHP'nin 31 Mart seçimlerinde yaklaşık yüzde 37 oy alarak yaklaşık yüzde 35 oy alan AKP'yi tarihte ilk kez geride bırakmasıyla elde ettiği kayda değer zafer, devamında yaşanan gelişmeler ile daha değerli hale gelmeye devam ediyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, CHP haziran ayı sonunda büyük bir işçi mitingi düzenleyecek. Haberin detaylarına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Geçimimizi Sağlayamıyorız

Büyük işçi mitingi kararı, parti lideri Özgür Özel başkanlığında 3 Haziran'da yapılan merkez yönetim kurulu toplantısında geldi. Bu etkinlik, atanmamış öğretmenler, emekliler ve çay üreticileriyle yapılan önceki toplantıların ardından partinin tematik miting serisinin devamı niteliğinde olacak. Yerel basında çıkan haberlere göre, " işçi mitingi" Kocaeli ya da Bursa'da gerçekleştirilecek. Yaklaşan miting, asgari ücretlileri, bu rakamın altında geliri olan işçileri ve beyaz yakalı çalışanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Basında çıkan haberlerde, etkinliğin mali zorlukları yansıtacak şekilde "Geçimimizi sağlayamıyoruz" sloganı altında gerçekleştirileceği belirtildi.

Bahçeli'nin Listesi Meclis'i Karıştırdı: Fişleme ve Tehdit İddiaları! Bahçeli'nin Listesi Meclis'i Karıştırdı: Fişleme ve Tehdit İddiaları!

Özgür Özel Görüşmelere Devam Edecek

CHP toplantısında mitingin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti genel merkezine yapmayı planladığı ziyaret de ele alındı. Bu, Özel'in 2 Mayıs'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile CHP liderleri arasında 2016'dan bu yana ilk karşılaşma olan Erdoğan'a yaptığı ziyaretin ardından geldi. Erdoğan daha önce 16 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde CHP genel merkezini ziyaret edeceğini açıklamış ve önümüzdeki hafta olası bir toplantının yapılabileceğini öne sürmüştü. Ayrıca Özel'in bu hafta içinde Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlarıyla da görüşmesi bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR