2024 yılında bugün, Sıla Nur Yorulmaz ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Siz değerli okuyucularımız, bu yazıya denk gelerek Sıla Nur Yorulmaz'ı tanıma fırsatı buldunuz. İşte Sıla Nur Yorulmaz hakkında merak edilenler ve yaşamındaki son gelişmeler.

Çok Bilinmeyen Yönleriyle Tarihte Bugün, Bugün Ne Olmuştu?

Eski tarihlerde bugün ne olduğu çok merak edilir. Gem nostalji yapmak isteyen hem de tarihe meraklı olanların ortak sorusu, tarihte bugün ne oldu.

İşte çok bilinmeyen olaylarla tarihte bugün...

2017 yılında Fenerbahçe Olympiakos'u yenerek Euroleage şampiyonu oldu.

1991 yılında seçim gezine çıkan Hindistan Başbakanı Raciv Gandi düzenlenen suikast sonucu öldürüldü.

1960 yılında Ankara Harp okulu öğrencileri hükümete karşı yürüdü.

Son Akşam Yemeği Tablosu Nedir? Bize Ne Anlatıyor? Son Akşam Yemeği Tablosu Nedir? Bize Ne Anlatıyor?

1942 yılında Yugoslavya halk liderlerinden Rade Konçar 31 yaşında öldürüldü.

1920 yılında İstabul'da tramvay işçileri grev yaptı.

1904 yılında FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği) Paris'te kuruldu.

21 Mayıs 2024’te Ne Oldu Ve Sıla Nur Yorulmaz Kimdir?

Peki yaşadığımız yılda bugün ne oldu? Siz değerli okuyucularımız bub yazıya denk gelerek  Sıla Nur Yorulmaz’ı tanıma fırsatı bulmuş oldu.

Üsküdar Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Proje 12. sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz ülkemizin gururlarından.

12.8 milyon liralık tam bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanan Sıla, Harvard Üniversitesi’ni akademik bursla kazanan Türkiye'deki 6 öğrenciden biri.

Kuantum bilgisayarı, havacılık ve uzay teknolojileri alanında çalışmalarını devam ettiren Sıla, Üsküdar Belediyesi kısmi sponsorluğunda yapımı gerçekleşen ÜSKÜDAR İHA'nın da yazılımını gerçekleştirdi.

Tarih Nedir ve Neden Önemlidir?

Tarih; toplumların başından geçen olayları, insan faaliyetlerini, eserlerini yer ve zaman belirterek, neden-sonuç ilişkisi içerisinde belgelere dayandırarak objektif bir biçimde anlatan sosyal bir bilim dalıdır. Dolayısıyla geçmiş ile şimdiki zaman arasındaki insan tecrübesinin tamamı tarihin kapsamı içerisindedir.

Tarih olmadan geçmiş hakkında bilgi edinme şansımız olmaz. Geçmiş ile ilgili bilmek istenilen her şey tarihin çalışma alanları içerisinde yer alır.

Tarih ne işe yarar: Geçmişi bilmemize yardımcı olur, insanoğlunun yaşadıklarını geleceğe aktarır, geçmişe ve geleceğe ışık tutar, geçmişte yapılan hataları gösterir, geçmişi anlatarak daha güzel bir gelecek olmasına yardımcı olur.

Tarih olmadan geçmiş hakkında bilgi sahibi olamayız. Tabi sadece geçmiş değil gelecek içinde tarihe ihtiyaç vardır. Daha sağlıklı ve daha umutlu bir gelecek için tarihin sağladığı faydalar oldukça çoktur.

Tarih, geçmişe bakarak yarınlarımızı çizmenin anahtarıdır.

Editör: Şahsüver ÇITIR