Son dönemde artan hastalıklar tıpkı 2020’de başlayan Covid salgınını hatırlatırken, hastanelerin doluluk oranlarıyla birlikte yayılan hastalık da pandeminin tekrar gelip gelmeyeceğini akıllara getirdi. Yeniden maske önlemleri alınacak mı diye düşünülürken, Covid testleri hakkında çıkan iddialardan sonra testlerin güvenilirliği de halk tarafından sorgulanıyor. Salgın benzeri belirtiler gösteren insanlar tedavi amaçlı hastaneye gittiklerinde kendileri ile aynı belirtilere sahip birçok insanla karşılaşırken, vatandaşlar 2024 yılının da bir pandemi yılı olup olmayacağını tartışıyor.

Volkan Demirel ve Zeynep Demirel Boşanıyor mu? Volkan Demirel ve Zeynep Demirel Boşanıyor mu?

2020 yılında Covid-19 pandemisi ile hayatımıza giren HES kodlarının yeniden kullanılması ve sokağa çıkma yasağı gibi uygulamaların tekrar hayata geçmesi ile birlikte Türkiye’nin ekonomik ve sosyal durumu da etkilenebilir. 

Aşının Uzun Vadede Yan Etkileri Ölümcül Olabilir!

Pandemi döneminde ülkeyi ikiye bölen Covid aşıları gündeme gelebilir. 2020 yılında bir kısım aşı karşıtı insanlardan oluşurken, diğer kısımda ise Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği öncelik grafiğine göre aşılarını dozlar halinde yaptıran insanlardan oluşuyordu. Fakat aşı yan etkileri hem yapılan doz sayısına hem de kronik hastalıklara göre kişiden kişiye değişmekteydi.

Pandemi atlatıldıktan sonra uzun vadede Covid aşısı olan kişilerin ‘pıhtı’ ve benzeri sebeplerle özellikle ileri yaşla da ilgili olarak hayatlarını kaybettikleri iddia edilmişti. Aşıların uygulandığı dönemde ise yine gündemi en çok meşgul eden aşı yapılacak gruplardan hamile ve emziren anneler olmasıydı. Yine farklı sesler çıksa da birçok anne ve anne adayı pandemi döneminde aşı olmuştu. Kadınların hormonlarında ve dönemlerinde değişiklik olduğu da iddia edilmişti. Covid aşılarının kısırlık gibi sonuçlarının olup olmadığı da hâlâ tartışmaya açık haldeyken, yeni bir pandemi olduğu varsayıldığında aşı uygulaması olup olmayacağı da merak ediliyor.

1 Aylık Bebeğini Yatakta Ölü Buldu!

Kadınların yeni doğan bebeklerinin son dönemde sık sık nedensiz ölüm haberleri alınırken, uzmanlar çiftlerin pandemi döneminde aşı olup olmadığını sorgulamaya başladı. Bugün Samsun Bafra’da bir annenin 1 ay 6 günlük bebeğini yatakta ölü bulması üzerine gerçekleşen trajik olay da, peş peşe gelen bebek ölümlerinin sebebi Covid aşıları olabilir mi sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. Bebeğin ölüm sebebi ise henüz bulunamadı.