Zira Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu hem televizyonlardan hem de dün gittiği Giresun ilinde fındık fiyatının en az 4 dolar olacağını söylemişti. 8 milyon üreticiyi yakından ilgilendiren fındık fiyatının erken açıklanması ihtimali de vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor.

"VATANDAŞ ÖNÜNÜ GÖRÜR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu'da fındık fiyatını açıklamasının seçim için de çok büyük katkı sağlayacağını belirten Tüccar Rahmi Yangın, "Fındık fiyatının erken açıklanması üretici için çok iyi olur. Vatandaş ona göre hesap yapar. Fındığını kaça satacağını bilir. Şuanda üreticinin elinde 2022 yılı fındığından da yüzde 30 civarında fındık kaldığını tahmin ediyoruz. Fiyat şimdiden açıklanırsa fevkalede olur. Bu fındığın 4 dolar olmasını sadece sol kesim istemiyor ki. Sağ kesim de fındık fiyatının en az 4 dolar olmasını istiyor. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri Cumhurbaşkanına çok iyi rapor vermesi lazım. Fındık fiyatını 60 TL bile olması afaki bir rakam.
Toprak Mahsulleri Ofisi'nin elinde de fındık var. Bu fındığı 65 TL 'den satarsa bu sene fındığın kilogramı 70 TL' den açılır. Öyle bir fiyat istikrarı olmalı ki fındık bugün 5 kuruş yarın 10 kuruş olmamalı. Fındık fiyatının açıklanması 14 Mayıs seçimleri de Cumhurbaşkanının lehine katkı sağlar." diye konuştu.