Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan düzenleme ile sıralama dışında kalan ancak puan önceliği olan öğrencilerin ilave kontenjanlara yerleşebileceğini belirtti. Bu sayede, deprem sebebiyle okullarını kaybeden öğrencilerin üniversite eğitimlerine erişimleri kolaylaştırılacak.

ÖZEL ÜNİVERSİTELERDE DE BİRER KİŞİLİK YER TESİS EDİLECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, depremzede öğrencilerin üniversite eğitimleri için özel üniversitelerde de birer kişilik yer tesis edilecek. Böylece, öğrencilerin tercih ettikleri üniversitelere yerleşme imkanı sağlanacak.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE SAĞLANACAK AVANTAJLAR


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik olarak sağlanacak avantajlar şöyle:

Devlet üniversitelerinde yüzde 25 ayrı kontenjan
Puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşme imkanı
Özel üniversitelerde birer kişilik yer tesis edilmesi
21 bin 560 öğrencinin faydalanacağı 2023-2024 dönemi için kontenjanlar açılacak

KONTENJANLARDAN TOPLAMDA 21 BİN 560 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik olarak açılacak olan yüzde 25 kontenjanlardan toplamda 21 bin 560 öğrencinin faydalanacağı ifade edildi. Kontenjanlar, 2023-2024 dönemi için ayrılacak.

Yarın Okullar Tatil mi? 11 Mayıs 2024 Yarın Okullar Tatil mi? 11 Mayıs 2024

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADANA İSTASYON MEYDANI'NDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını Adana İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap ederken yaptı. Deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik müjdeyi verirken, kamu görevlilerinin, iş insanlarının ve emeklilerin de tehdit edildiğini belirtti.