USD34,25
EURO37,01
GBP44,56
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.015,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Denizli Haberleri
  3. Denizli Gezilecek Yerler! Pamukkale Travertenleri Gezmek Ücretli Mi?

Denizli Gezilecek Yerler! Pamukkale Travertenleri Gezmek Ücretli Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’ye seyahat etmeniz için gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri büyük sebep olabilir. Zira Denizli ilinin tarihi geçmişi M.Ö yıllara kadar uzanmaktadır. Bundan dolayı da kenttin tarihi dokusu yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Geçmiş dönemlerde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olan Denizli bundan dolayı da gezi severlerin mutlaka tanıyıp görmek istediği illerden biridir.

Denizli gezilecek mutlaka görülecek yerler olarak ilk akla gelen Pamukkale Travertenleri Denizli’nin muhteşem doğal güzelliklerinden birisidir. Pamukkale Travertenlerinden çıkan şifalı suların çok sayıda hastalığa da şifa olduğu bilinmektedir. Bu nedenledir ki Denizli Pamukkale Travertenleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri

Denizli’nin en popüler turistik yerlerinden olan Pamukkale Travertenleri, Menderes Nehri Vadisinde yer alıyor. Hierapolis şehrine de geçmiş dönemde adeta ev sahipliği yapmış olan Pamukkale Travertenleri 1988 senesinde Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmiştir. Pamukkale Travertenleri birçok hastalığa şifa sunan termal sularla kaplıdır. Dolaşım sistemine ve daha birçok hastalığa şifa olduğu bilinen bu termal suları deneyimlemek isteyen kişiler özellikle Denizli’ye seyahat etmektedir.

Denizli gezilecek yerler olarak araştırma yaparak bir gezi rotası belirlemek istiyorsanız Pamukkale Travertenlerini ve termal tesisleri mutlaka gezi rotanıza dahil etmelisiniz. Denizli kent merkezine gelerek buradan kalkan araçlarla Pamukkale’ye ulaşabilirsiniz. Pamukkale Travertenleri genel olarak sabah 8:00 ile aksam 21:00 saatleri arasında gezilebiliyor. Müze kartı kullanılarak bu tesis ücretsiz olarak da gezilebilmektedir. Travertenlere giriş ücretlidir.

Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası

Denizli gezilecek yerler olarak akla gelen gezi noktalarından biri de Keloğlan Mağarası’dır. Dodurgalar bölgesinde yer alan Keloğlan mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Kireçli sulardan oluşan sarkıtların ve ayrıca dikitlerin doğal bir güzellik oluşturduğu mağara, nemli olmasından dolayı özellikle Astım hastaları için faydalı olabilmektedir.

Sene 1970’te Keloğlan ile ilgili mağaranın bir rivayeti vardır. Bu rivayete göre keloğlan, yağmur yağdığı zaman mağaraya saklanmış, saçı sakalı uzamıştır. Böylelikle mağarayı ziyarete gelen kişilerin de saçının uzayacağına ve kel olanlarında saçlarının çıkacağına inanılır.

Denizli Gezilecek Yerler! Pamukkale Travertenleri Gezmek Ücretli Mi?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!