Hafta sonunu Denizli'de geçirecekseniz, bölgenin doğal güzelliklerini ve piknik yapılacak yerlerini merak ediyor musunuz? Denizli'de doğayla iç içe zaman geçirebileceğiniz en güzel yerler nerede? Ailece veya arkadaşlarınızla keyifli bir gün geçirmek için Denizli'nin hangi piknik alanlarını tercih edebilirsiniz? Denizli'nin saklı cennetlerini ve huzur veren doğa köşelerini keşfetmeye hazır mısınız?

Denizli’de Piknik Yapılacak Yerler

İncilipınar Parkı (Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı)

Denizli Türkiye’nin batısında Uşak’ın güneyinde Aydın’ın doğusunda yer alan bir büyükşehirdir. Havalar yazın sıcak olurken kışın çok soğuk olmazken, sıcak yaz aylarında ailecek serinlemek için gerek Pamukkale travertenlerine gerek piknik yerlerine gidilebilir. Denizli’de piknik yerleri nelerdir nerededir bu yazdığım yazıda bunları açıklayacağım.

İncilipınar Parkı (Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı)

Adını Türkiye’nin bir zamanlar yaşamış halk tarafından sevilen valisinden almış olan Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı (diğer adıyla İncilipınar Parkı) Denizli’de piknik yapmak için seçilmiş yerlerin başında gelir. Özellikle çok sıcak yaz aylarında orman havasını hissetmek, çocuklarınızı oyun parkına götürmek veya spor yapmak özellikle piknik yapmak için idealdir. Parkta geçmişten günümüze yaşamış Türk hükümdarlarının heykelleri vardır. Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’na piknik yapılır ama mangal yasaktır.

Adalet Parkı

Adalet Parkı

İncilipınar Parkı’na göre baya küçük bir yer olan Adalet Parkı Denizli Adalet Sarayı’nın güneyinde yer alan bir parktır. Bu park dinlenmek için temiz hava solumak için veya piknik yapmak için güzel bir yerdir. Adalet Parkı’nda ara sıra sanatçıların şarkıcıların çıktığı açık tiyatroya benzer bir yer vardır. Bu parkta piknik yapılır ama mangal tabii ki yasaktır. Bir de Denizli şehir merkezine uzak olduğundan dolayı pek fazla tercih edilmez.

Çamlık Parkı

Çamlık Parkı

Çamlık Parkı İncilipınar Parkı ve Adalet Parkı’na göre fazla tercih edilen piknik yapmak için en ideal parklardan birisidir. Bu parkta bazı alanlarda mangal yakmak serbesttir. Ağaçlar çoktur ve boydan boya uzanır. İncilipınar ve Adalet parklarına göre çok büyük yüz ölçüme sahiptir. Denizli’de piknik yapmak için en ideal parklardan birisidir:

Bağbaşı Yaylası

Bağbaşı Yaylası

Bağbaşı Yaylası dağda yer alır. Bağbaşı yaylasına ulaşmak için en ideal yol teleferiktir. 130 numaralı otobüse binerek önce teleferiğe binip Denizli’nin dağda kurulmuş gözetleme yerine çıkarsınız ( aynı zamanda buradan bütün Denizli’yi de görebilirsiniz) Bağbaşı Yaylası yazın piknik yapmak için güzel bir yerdir. Tek dezavantajı ise kışın piknik yapılamaz çünkü dağda olduğundan kar yağması muhtemel olur.

Yozgat'ta Sağanak Felaketi: Ev ve İş Yerleri Su Altında! Yozgat'ta Sağanak Felaketi: Ev ve İş Yerleri Su Altında!

BONUS: Ornaz Vadisi

Ornazvadisi

Ornaz Vadisi yukarıda söylediğim piknik yerlerinden daha geniş hatta Denizli’nin en geniş piknik yapma yeridir. Mangal serbesttir, ağaçlar çoktur, vadinin ortasından sular akar, köprüler vardır. Ornaz Vadisi ‘nin tek dezavantajı Denizli merkezden çok uzaktır buna rağmen gelmeye değer bir yerdir.

Editör: Şahsüver ÇITIR