Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, Numuneevler Mahallesi'nde yaşayan Yakup Eren ve Münevver Eren çifti, depremin yol açtığı kaosun ortasında kendi başlarına daha büyük bir felaketle yüzleşiyorlar. Çift, yaklaşık 10 gün önce vücutlarında meydana gelen kızarıklıkları fark ederek hemen sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Depremzede Ailesinin Vücutlarından Kurtçuklar Çıkması Sebebi Nedir?

Kızarıklıkların ardında yatan gerçeği öğrenen aile için kabus daha da büyüdü. 10 gündür vücutlarına giren parazitler ve larvalarla mücadele eden aile, yaşamlarının alt üst olduğunu ifade ediyor.

İşte İstanbul'da Kiraların En Yüksek Olduğu 3 İlçe İşte İstanbul'da Kiraların En Yüksek Olduğu 3 İlçe

Ciltler Kurudu, Losyon ve Krem Kurtuluş Değil

Münevver Eren, yaşadıkları korkunç deneyimi şu sözlerle anlatıyor: "Şikayetlerimizi, korkular içerisinde sesimizi bir yerlere duyurmaya çalıştık. Gittiğimiz doktorlar bizim ileri derecede ‘uyuz’ hastası olduğumuzu söyledi. Artık cildimiz, derimiz kurudu losyon ve krem kullanmaktan. Etrafımızdaki diğer insanlara da bulaştırmayalım diye deprem nedeniyle yıkılma kararı verilen bir odada bu illetten kurtulmaya çalışıyor, hiçbir yetkiliye sesimizi duyuramıyoruz."Depremzede Ailesinin Vücutlarından Kurtçuklar Çıkması Sebebi Nedir?

Çocuklar da Etkileniyor: Annelerinin İkinci Bir Kabusla Başa Çıkma Mücadelesi

Ailenin yaşadığı bu kabusun en acı yönlerinden biri de çocuklarına nasıl açıklanacağı. Münevver Eren, "8 yaşındaki oğlum ağlıyor, psikolojisinin bozulmaması için dişlerinden ve vücudundan larvalar döküldüğünü ona nasıl açıklayabilirim. Çocuklarım perişan durumda, biz perişan durumdayız. Kendimi geçtim, çocuklarımın bir an önce tedavi edilmesini istiyorum" diyerek yaşadıkları çaresizliği dile getiriyor.Depremzede Ailesinin Vücutlarından Kurtçuklar Çıkması Sebebi Nedir?

Deprem sonrası yaşanan bu felaket, ailenin hayatını alt üst etti ve onları ikinci bir kabusla baş başa bıraktı. Özellikle çocukların sağlığı ve psikolojisi için bir an önce çözüm bulunması gerekiyor.