Deprem bölgesi konutların eylül-ekim'in ardından depremzedelere teslim edeceğini söyleyen Özhaseki, bir yıl içinde ise 313 bin konutun bitmesinin planlandığını dile getirdi.

FAY HATLARI

Fay çatısı üzerinde yapılaşmaya izin verilmeyeceğine göre tasarlanan Özhaseki, sıvılaşma olan yerlerde yapılaşmaya alınmayacağını ve dere yataklarına yapının yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Mühendislik hizmetlerinde sıfır hoşgörü uygulanacağını vurguladı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı

İNŞAAT MALİYETLERİ

İnşaat işlemlerini hesaplayarak kredi ve hibe yöntemlerini geliştiren tüketiciler Özhaseki, müşterilerin konut yapmak istediklerinde yarıdan fazlasını bir araya getirme durumunda imkan vereceklerini açıklayacak. Konutlar için 500 bin TL, dükkanlar için 250 bin TL nakdi yardımda bulunacaklarını ve konutlar için 500 bin ile 800 bin TL arasında, dükkanlar için de 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi verileceğini belirtti.

TOKİ: Özhaseki, oğlu 20 yıl içinde yapılan operasyonla TOKİ'nin depremi atlattığını ifade etti. Bir yıl içinde 313 bin konutun bitirilip hak sahiplerine teslim edeceğini söyledi.

İŞ YERLERİ İÇİN DESTEK

Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında iş yerleri için de 250 bin TL kış uykusuna yatacak.

MÜHENDİSLİK HİZMETLER

Özhaseki, mühendislik hizmetlerinde sıfır hoşgörü uygulanacağını ve deprem bölgesinde fay hatları üzerinde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini vurguladı. Bu çalışmanın deprem riskini azaltacak önemli bir adım olduğunu belirtti.